RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Oktobrī “Goda vārtos” simboliskā sardzē par Latvijas vērtību - sportu

Oktobrī “Goda vārtos” simboliskā sardzē par Latvijas vērtību - sportu

Risinoties un noslēdzoties Eiropas sporta nedēļas aktivitātēm, vides mākslas objektā “Goda vārti” simboliskā sardzē, lai sargātu Latvijas vērtību – sportu, stāv fizioterapeits un skriešanas entuziasts.

“Sports starptautiskā kontekstā dod lielu valsts atpazīstamību, tas iedvesmo nāciju, iedvesmo cilvēkus piedalīties, līdzdarboties. Jebkurš Latvijas iedzīvotājs var redzēt, ka mēs, lai arī maza valsts, tomēr varam parādīt sevi pasaulē”, uzsver skriešanas entuziasts Sandis Pavļukevičš.

Fizioterapeits Uldis Raiskums, stāvot sardzē par sportu, saka: “Sports ir viena no manām vērtībām, ar ko lepojos. Ar sportu es saskaros gan savā darbā, gan brīvajā laikā, tā ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Sports ir liela vērtība, īpaši jauniešiem un bērniem, jo tas iemāca disciplīnu un pārliecību par sevi.  Tas ir socializēšanās, komandas un sacensības gars, draudzība, tas pilnveido tevi kā cilvēku. Sports saliedē visos līmeņos, tas ir kā visas tautas vienotājs”.  

Jau no 4. maija vides mākslas objekts „Goda vārti” stāsta par tām vērtībām, kas svarīgas Latvijas iedzīvotājiem – brīvību, cilvēkiem, valodu, dabu, saulgriežiem, Dziesmu un deju svētkiem, Baltijas jūru, galvaspilsētu Rīgu, akciju “Baltijas ceļš”, bērniem un zinātni – tām, ko esam gatavi sargāt. Ikviens iedzīvotājs ir aicināts piedalīties valsts simtgades projektā un paust savu vēlmi iesaistīties Latvijas vērtību sargāšanā, apmeklējot īpaši šim projektam izveidotu mājaslapu www.godavarti.lv.

Vides mākslas objekts „Goda vārti” ir konceptuāli jauns pilsētvides noformējums - Rīgas veltījums Latvijai jubilejā. „Goda vārtu” virtuālajam vēstījumam un tā mainībai var sekot sociālā medija Instagram kontā www.instagram.com/godavartisimtgadei.