RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgā Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi pulcēja apmēram 50 tūkstošus apmeklētājus

Rīgā Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi pulcēja apmēram 50 tūkstošus apmeklētājus

Rīgā par iedzīvotāju iecienītu tradīciju ir kļuvusi Jaunā gada sagaidīšana 11.novembra krastmalā. Šoreiz gadu mijas pasākumi krastmalā un Vecpilsētā pēc organizatoru aplēsēm pulcēja apmēram 50 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, kuri kopā ar ģimenēm un draugiem sagaidīja Jauno gadu.

Omulīgākai gaisotnei krastmalā darbojās tirdzniecības vietas, piedāvājot gadu mijas svinībām raksturīgus ēdienus. Apmeklētājus uzrunāja Valters Krauze, par muzikālu noskaņu gādāja dīdžejs [Ex] da Bass. Ikviens varēja noklausīties koncertprogrammu “Vecgada disko nonstop ballīte”, Fēliksa Ķiģeļa un grupas priekšnesumu, kā arī dejot  grupas “Bermudu divstūris” pavadībā. Gadu mijas noskaņu krastmalā raisīja svētku uguņošana, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošināja SIA “International Fireworks Design”, savukārt muzikālo noformējumu veidoja latviešu popmūzikas grupas “Musiqq” dalībnieks un solists Marats Ogļezņevs.

Vairāki tūkstoši Jauno gadu sagaidīja arī Vecrīgā, kur Doma laukumā darbojās tirdziņš un uzstājās mūziķi. Svētku noskaņu pilsētā raisīja arī festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” vides objekti – neparastās formās un faktūrās veidotas „Ziemassvētku egles.”

Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi aktīvi norisinājās visos Rīgas pašvaldības kultūras centros un muzejos. Rīgas jūgendstila muzejā tika veidota izstāde “Itālijas Ziemassvētki” - sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Rīgā, fonda “Itālijas dizaina asociācijas” pārstāvi Enzo Fornaro, MUSLI muzeju Itālijā, itāļu valodas skolu L'ITALII, Dantes Aligjēri biedrību Latvijā, kā arī mākslinieci Tamāru Čudnovsku. Izstādi papildināja NMV Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncerts "Ziemassvētku roze. La rosa di Natale".

Fotoaģentūra F64