Andras Otto Hvoinskas personālizstāde “Būs atkal vasara!”

No 2022. gada 1. līdz 30. novembrim Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” (Anniņmuižas bulvāris 29) 1. stāva galerijā apskatāma Andras Otto Hvoinskas personālizstāde “Būs atkal vasara!”.

Par sevi un izstādi māksliniece saka šādi: “Jau sen, sen cilvēks man šķiet pats interesantākais un emocionālākais gleznu saturs. Mana glezniecība ir klasiska. Eļļas tehnika ar visām tās plašajām iespējām ir absolūtais baudījums. Savukārt abstrakcionisms jeb bezpriekšmetiskā māksla man nešķiet saistoša. Liekot krāsu pret krāsu, līniju pret laukumu, gaismu pret ēnu, vienmēr to daru konkretizējot attēloto. Mazliet gleznoju klusās dabas, nereti ainavas, tomēr figurālā glezniecība fascinē visvairāk. Īpaši mani saista cilvēka portrets. Visbiežāk uzgleznotais ir pašas piedzīvotais. Gleznojot portretus, ļoti patīk atveidot gleznojamā cilvēka dziļākos slāņus, ne to ārējo, ko rādām citiem. Tāpēc mana glezniecība nav “glancēta”. Arī skumjas emocijas ir skaistas. Arī vecums ir skaists. Tehniski elļas glezniecībā mani interesē krāsas, gaisma un līnija. Gleznoju kārtu kartām un vēl lazēju. Raksturīgais man - izmantot ogli. Ar ogli es velku līnijas, ar krāsu veidoju formu. Šo savu “personīgo tehniku” izstrādāju gadu garumā. Mani fascinē šie divi senie materiāli - eļļa un ogle. Krāsas mīlu košas, bet smalkas. Man, patīk baudīt dzīvi, bet es to daru lēni un klusi. Tāda ir arī mana glezniecība. Izbaudiet to!”

Māksliniece Andra Otto Hvoinska izstādēs piedalās kopš 1994. gada, beigusi Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, 1996. gadā iegūts maģistra grāds un pabeigta Viļa Ozola un Imanta Vecozola meistardarbnīca. Līdz šim māksliniecei bijušas vienpadsmit personālizstādes.

Izstāde apmeklētājiem ir bez maksas katru dienu no 10.00 līdz 20.00.

Izstādi īsteno Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv.