Kultūras centrā "Ritums" notiks lībiešu godināšanas pasākums

Kultūras centrā "Ritums" notiks lībiešu godināšanas pasākums

Atsaucoties Latvijas Universitātes Lībiešu institūta aicinājumam godināt lībisko mums līdzās, 26. martā Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” organizēs Līvu dienu. Šīs dienas vienojošais koncepts ir putnu modināšana un senču godināšana. Plkst. 13.00 notiks putnu modināšanas zibakcija Doma laukumā.

Pēc tās ap plkst.13.15 Kultūras centrā “Ritums” notiks vēstures zinātņu doktora Artūra Tomsona lekcija “Rīga un līvi”, būs līvu jauniešu dzejas lasījumi un lībiešu dziesmas.

Pasākuma laikā notiks amuletu kalšanas darbnīca, lībiešu tautas tērpu izstāde (sadarbībā ar Tautas tērpu centru “Senā klēts”), darbnīcas bērniem un lībiešu ēdienu degustācijas.

Ieeja pasākumā bez maksas.

LU Lībiešu institūts sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Nacionālo kultūras centru 2023. gadu ir pasludinājis par Lībiešu mantojuma gadu, lai pievērstu uzmanību lībiešu kultūrai.

Šis ir viens no Pavasara modināšanas pasākumiem Rīgā. Ar visiem Pavasara saulgriežu un Lieldienu notikumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts:evija.pucinska@riga.lv.

Galerijas