Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” vidējās paaudzes deju kolektīva “Rits” jubilejas koncerts

Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” vidējās paaudzes deju kolektīva “Rits” jubilejas koncerts

Piektdien, 19. maijā, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī Lielajā zālē, Ropažu ielā 2, notiks Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” vidējās paaudzes deju kolektīva “Rits” 30-gades jubilejas koncerts “Zeme mana ritēdama”.

Mūsu zeme – Latvija. Kas ir Latvija? Tā ir Kurzeme, Vidzeme, Zemgale un Latgale. Katrs novads tik atšķirīgs, bet visi kopā veido ko vienu un vienotu.

Kurzemnieki – atturīgi, uzreiz ar visiem nedraudzēsies, runās īsi. Zemgaļi – karotāji jau no senatnes. Zina savu vērtību un citus viņiem nevajag. Vidzemnieki – visam pa vidu, mīļā miera labad. Latgalieši – tā mūsu emocionālākā daļa. Skani, mana tēvu zeme, pār visiem novadiem!

Sakausējot visu novadu atšķirīgo un kopīgo mēs varam teikt – ai, tēvu zeme! Ikkatra mūsu ģimenes locekļu saknes meklējamas visos novados un esam iemiesojuši visu novadu īpašības. Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rits” kopā ar draugu deju kolektīviem savā jubilejas ritējumā izdejos Latvijas novadu raksturojošākās dejas. Koncertā būs skatāmas kā skatuviskās latviešu tautas dejas dižgaru radītās dejas, tā arī mūsdienu horeogrāfu veikums. Būs arī dāvana skatītājiem un pašiem sev – speciāli šim pasākumam sarakstīts muzikālais materiāls un izveidota horeogrāfija, kura piedzīvos pirmizrādi.  

Koncerta dalībnieki:

  • Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rits”
  • Latvijas Universitātes deju ansamblis “Pērle”
  • Biedrības “Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saule”” vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saule”
  • Mārupes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Krustu šķērsu”
  • Ādažu Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sānsolītis”

Ieejas maksa 5,00 EUR. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

Jubilejas koncerta tapšanu atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Informāciju sagatavoja: RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts: evija.pucinska@riga.lv.