Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā atklāta jauna kultūrtelpa “Strops”

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā atklāta jauna kultūrtelpa “Strops”

10. jūnijā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā tiks atklāta jauna kultūrtelpa “Strops”, kas visas vasaras garumā, vienu reizi mēnesī, aicinās apkaimes iedzīvotājus baudīt dažādus kultūras notikumus.

10. jūnija ielīgošanas pasākumā no plkst. 17.00 līdz 18.10 atsauksim atmiņā Jāņu rotaļas un tradīcijas, kopā dziedāsim, dejosim, un radīsim pirmssvētku noskaņu! Dziesmas un rotaļas pasākuma apmeklētājiem atgādinās mūziķi Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Valda Vītola un Zoja Hemirāte. Savukārt, par lustīgiem dančiem parūpēsies Rīgas Danču kluba dejotāji. Visiem zināms, ka Jāņu nakts izsenis tikusi apveltīta ar dažādiem nostāstiem un mistēriju, kas vijas ap to. Tiek lēsts, ka augiem, kas lasīti Jāņu naktī piemītot īpašs spēks, tādēļ pēc ielīgošanas dančiem un dziesmām, no plkst. 18.20 līdz 19.30, kopā ar zāļu sievu Baibu Ērgli pīsim vainagus un atsauksim atmiņā Jāņu zāļu dziednieciskās īpašības.

Nākamreiz “Stropā” tiksimies 29. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 19.30, kur silto sestdienas vakaru varēsim pavadīt romantiski un radoši, kopā ar stīgu trio “Madara”. Grupā muzicē čelliste un dziedātāja Madara Fogelmane, čelliste Erna Daugaviete un kontrobasiste Undīne Adele Berga. Pēc koncerta aicināsim apmeklētājus piedalīties zīda apgleznošanas meistarklasē kopā ar mākslinieku un tekstila speciālistu Jāni Tropu. Pasākuma apmeklētāji varēs apgleznot zīda interjera priekšmetu, kas paliks viņu īpašumā.

Savukārt, vasaras noslēgumā – 26. augustā no plkst. 17.00 līdz 19.30 “Stropā” mūzikas terapeite Ivetu Škraba iepazštinās ar mūzikas terpaiju un tās nozīmi cilvēka dzīvē. Pēc sarunas apmeklētājiem būs iespēja pielietot tikko iegūtās zināšanas praksē, baudot mūziķu kvinteta “Ventus” koncertu.

N.B. Ieeja pasākumos BEZ MAKSAS!  

Pasākumus ar Rīgas Domes atbalstu rīko Ziemeļrīgas kultūras apvienība sadarbībā ar Latvijas Nacionālā muzeja parku “Dauderi”.

Informāciju sagatavoja: Vivija Vītola, Ziemeļrīgas kultūras apvienības projekta mākslinieciskā vadītāja. E-pasts: vivija.vitola@riga.lv