Lielās dienas sagaidīšanas koncerts “Kievād tulūb - pavasaris nāk”

Lielās dienas sagaidīšanas koncerts “Kievād tulūb - pavasaris nāk”

2023. gada 18. martā plkst. 16.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē sagaidīsim pavasari kopā ar Salaspils jaukto kori “Lōja”.

Lieldienās pēc senām tradīcijām notiek arī putnu sasaukšanās. Šoreiz to piedāvājam saklausīt kopā ar Salaspils kori “Lōja”.  Pavasarīgajā koncertā būs dzirdamas gan latviešu un lībiešu tautasdziesmas, gan arī Elīnas Oses, Austra Kalniņa un Elīnas Selgas orģinālmūzika.

“Lōja” ir Salaspils lībiešu koris, kura mākslinieciskais vadītājs ir Ģirts Gailītis. Vārds lōja lībiešu valodā nozīmē laiva.  Kora repertuārā ir gan latviešu un pasaules kormūzikas klasika, gan mūsdienu komponistu sacerējumi un garīgā mūzika. Kora īpašā misija ir neļaut pazust skaistajai lībiešu valodai un kultūrai.

“Lōja” muzicē jau četrpadsmito gadu un pa šo laiku godam izturējusi trīs lielos Dziesmu svētkus, trīs Lībiešu dziesmu svētkus, starptautiskus koru konkursus Itālijā un Maķedonijā, koncertceļojumu Gruzijā, deju lieluzvedumu “Lec, saulīte!” Mežaparkā, izdziedājusi neskaitāmus citus mazākus dziesmu svētkus un koncertus, un piedalījusies XV Latviešu dziesmu un deju svētkos Toronto, Kanādā. 10 gadus pēc kārtas dziedājuši arī Lībiešu svētkos Mazirbē.

Kora tīmekļvietne

Ieeja bez maksas. Ielūgums iespējams saņemt iepriekš Rīgas Kultūras un atpūtas centā “Imanta”. 

Ar visiem Pavasara saulgriežu un Lieldienu notikumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek” .

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv.