Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz kultūrtelpas “Strops” Āgenskalna pirmo pasākumu

Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz kultūrtelpas “Strops” Āgenskalna pirmo pasākumu

10. jūnijā, atklājot kultūrtelpas “Strops” Āgenskalna pasākumu ciklu, ģimenes, īpaši bērni, aicināti apmeklēt izzinoši radošas aktivitātes Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē.

No plkst. 17.00 Dr. Santa Miķele, Rīgas 2. slimnīcas ārste-rezidente traumatoloģijas un ortopēdijas specialitātē, pastāstīs par bērnu drošības riskiem vasaras mēnešos un sniegs pirmās palīdzības ieteikumus. Ārste akcentēs drošas vides aspektus – iepazīstinās ar rīcību traumas gadījumā, tipiskākajām traumām un varbūtējām sekām, preventīvajiem pasākumiem, kā izvairīties no kritiena vai sadursmes, u.c. saistītajiem jautājumiem.

No plkst. 17.40 apkārtējo vidi izzinošas aktivitātes bērniem piedāvās biedrība “Ota dabā”. “Ota dabā” ir bioloģijas un mākslas sadarbība, kuras rezultātā tiek piedāvātas radoši izglītojošas pastaigas dabā. Kopā ar biedrības radošo komandu, bioloģi Ilutu Dauškani, mākslinieci Justīni Lūci un galeristi Daci Lūci, pievērsīsim uzmanību daudzveidības aspektam – daudzveidībai dabā un mākslā. Caur dabas stāstiem un radošām mākslas aktivitātēm būs iespēja uzzināt, kāda loma ir daudzveidībai – kā tā sniedz stabilitāti ekosistēmās un estētisku baudījumu cilvēkiem. Norises vietā pētīsim augus un dzīvniekus, klausīsimies putnu dziesmās. Redzēto un dzirdēto atspoguļosim zīmējot, veidojot kolāžas un nelielas skulptūras no stieples, tā iepazīstot materiālu un dažādu tehniku daudzveidību mākslā. Aicinām pieteikties uz “Ota dabā” radošo darbnīcu, rakstot uz ilguciems@riga.lv. Vietu skaits ierobežots.

Visas vasaras garumā Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē notiks pasākumi dažādām mērķauditorijām – pasākumi bērniem, koncerti, radošās darbnīcas, lekcijas. Papildu informācija pieejama kultūrtelpas “Strops” facebook lapā.

Papildu informācija: Agnija Kārkliņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” projektu vadītāja. E-pasts: agnija.karklina@riga.lv.