Svētku koncerts “Mums VIŅA ir visskaistākā”

Svētku koncerts “Mums VIŅA ir visskaistākā”

2022. gada 17. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē svētku koncerts “Mums VIŅA ir visskaistākā”.

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienas priekšvakarā, 17. novembrī, plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē ar koncertprogrammu “Mums VIŅA ir visskaistākā” satiksies īpašās latvietības nokrāsas - visskaistākās tautasdziesmu apdares, kuras radītas korim “Anima”, latviešu mīlestība un ticība mūžīgai mainībai un dabas klātesamībai Kristapa Krievkalna orģinālmūzikā, kā arī vērtības, kuras dienu no dienas palīdz apzināties, cik laimīgi esam būdami latvieši savā zemē -brīvā zemē.

Koncertā izskanot R. Paula, U. Stabulnieka,  un Ē. Ešenvalda tautas dziesmu apdarēm, u.c. kompozīcijām, klausītājiem pirmssvētku vakarā, tiks dota iespēja noskaņoties, tvert emocionālu piesātinājumu un gūt patīkamas emocijas. Koncertā vienotā sadarbībā piedalīsies Saulkrastu jauktais koris “Anima”, komponists un perkusionists Miķelis Vīte, flautists Andis Klučnieks, soliste Elīna Ose, taustiņinstrumentālists Kristaps Krievkalns un diriģente Laura Leontjeva.

Dziedātājs, tautas mūzikas pētnieks Sems Lī (Sam Lee) par jaukto kori “Anima” saka šādi: “Koris “Anima” ar vienu elpas vilcienu atklāj ne vien savas tautas identitāti un tās seno saikni ar dziesmu un mantojumu, bet arī pierāda sevi kā starpkultūru mijiedarbības mākslas lietpratēju. Tā bija līdz tirpiņām saviļņojoši priecīga pieredze dziedāt kopā ar viņiem.”

Saulkrastu jauktais koris “Anima” dibināts 2001. gada 30. novembrī, tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva. Korim raksturīga spēja būt mūžīgā virzībā un mainībā, eksperimentēt ar izpildījuma veidu, stilu un raksturiem. Tieši šī iemesla dēļ kora repertuārs ir tik daudzveidīgs - nepieradināta folkmūzika, klasiska kora un ritmiska populārā mūzika. Koris vairākkārt piedalījies Pasaules mūzikas festivālā “Porta”, pēdējo gadu laikā realizētie projekti novērtēti ar “Lielās mūzikas balvu”, nominācijām mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” un saņemta Latvijas Pasākumu foruma izcilības balva.

Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk par Saulkrastu jaukto kori “Anima”: https://www.korisanima.lv/

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem Latvijas valsts svētku mēneša pasākumiem. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem pašvaldības sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv