Vīru kopas “Vilki”  30 gadu jubilejas koncerts “Par Latviju!”

Vīru kopas “Vilki” 30 gadu jubilejas koncerts “Par Latviju!”

Valsts svētku mēneša ietvaros vīru folkloras kopa “Vilki” svin savu pastāvēšanas gadadienu. 2022. gada 5. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē notiks vīru kopas “Vilki” 30 gadu jubilejai veltīts koncerts “Par Latviju!”.

Vīru kopas “Vilki” 30 gadu jubilejas koncerts "Par Latviju!" būs svinīgs un priekpilns mirklis grupas joprojām aktīvajā darbībā. Karavīru dziesmu ansamblis, kura vēsture aizsākusies 1980. gadā, šī gada 5. novembrī svin savas kopas nosaukuma – Vilki –  vārda dienu, kas tika pieņemts 1992. gadā.

Koncerta divās daļās būs klausāmas gan dažādu laiku karavīru dziesmas no “Vilku” iepriekš ierakstītajiem albumiem, gan arī dziesmas no jaunākā albuma “Dievs līdz manīm izdienēti”. Koncertā skanēs dziesmas, kuru galvenās tēmas būs – kumeļi, jūrniecība, alus un vilki. Koncertu vadīs kopas vadītājs Edgars Lipors.

Kolektīvs par savas darbības mērķi uzskata apkopot, izzināt un popularizēt latviešu karavīru dzīvesziņu no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Dalībnieki nodarbojas ar teicēju un karavīru stāstu audio un video arhivēšanu. Ar savu darbību – koncertiem un koncertlekcijām mācību iestādēs visā Latvijā – „Vilki” veic nozīmīgu izglītojošu un patriotismu veicinošu darbu. Šobrīd visi seši vīru kopas dalībnieki, kas ir dažādu profesiju pārstāvji, grupā darbojas visus 30 gadus.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas norises vietā pirms koncerta sākuma. Ieejas maksa – 5,00 eiro.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem valsts svētku mēneša pasākumiem. Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem aicinām sekot Rīgas pašvaldības sociālo tīklu kontā "Rīgā notiek", kā arī tīmekļvietnēs kultura.riga.lv un svetki.riga.lv.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv