Aicina uz tautas lietišķās mākslas studijas “Rota” izstādi “Raibais rudens gaida ziemu”

No 10. novembra līdz 10. decembrim Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums”, Jaunielā 29A skatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Rota” radošo darbu izstāde “Raibais rudens gaida ziemu”, kurā būs iespēja apskatīt krāšņas austas segas, lakatus, šalles un šajā vasarā radošajā nometnē tapušos ziedu un lapu brunčus, kuri krāsoti un darināti batikas tehnikā.

“Vēl sala izturīgākie ziedi rotā Rīgas parkus un balkonus, vēl rudens raža gulst uz tirgus galdiem, un mēs - studijas “Rota” audējas, lēnā solī ejam un priecājamies par krāsām, to saskaņu un bagātīgo formu dažādību. Mums ir spējas un iespējas to visu pārveidot jaunās kompozīcijās un darbos. Vajag tikai aizvērt acis, un rudens sāk krāsot savus tēlus un stāstus”, tā par izstādes tēmu saka vadītāja Aija Krūmiņa.

TLMS “Rota” galvenā pamatnodarbošanās ir aušana ar rokas stellēm. Darba galvenās iezīmes ir teorētiskās un praktiskās nodarbības, krāsu mācība, kompozīcijas pamati un etnogrāfijas izzināšana. No 2012. gada janvāra studijas vadītāja ir Aija Krūmiņa, bet asistente kopš 2016. gada ir Skarleta Mežale. Šobrīd studijā darbojas 54 dažādu paaudžu un profesiju sievietes, kurām ir tuva tautas māksla un interese par tās saknēm un mantojumu.

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieejas maksa 1,00 EUR

Izstādes tapšanu atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Informāciju sagatavoja: Evija Spresle, RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” direktores vietniece radošajā darbā, e-pasts: evija.spresle@riga.lv