Apskatāma smalko mežģīņu izstāde “Punkts uz i”

Apskatāma smalko mežģīņu izstāde “Punkts uz i”

No šodienas līdz 2024. gada 28. janvārim Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” izstāžu zālē būs apskatāma smalko rokdarbu un mežģīņu izstāde “Punkts uz I”, kuras darbu autores ir Tautas lietišķās mākslas studijas “Bārbele” burvīgās meistares.

Ideja par izstādes koncepciju pie TLMS "Bārbele" mākslinieciskās vadītājas Gitas Prībergas atlidoja no agra rīta jau vairāk kā pirms gada - izstādes darbiem jābūt kā "punktam uz i". Dalībnieces varēja papildināt kādu jau esošu darbu ar jaunu aksesuāru, piemēram, somiņām tapa pieskaņotas pērļotas rokassprādzes. Liels izaicinājums studijas dalībniecēm bijis savus darbus iestrādāt apļos, kas vizuāli izstādē redzami kā punkti, izmantoti dažādi knipelēšanas un tamborēšanas paņēmieni, savukārt tukšos punktus izstādes koncepcijā papildina I burti, kas veidoti no smalki apdarinātiem lina dvieļiem. Vēl izstādē apskatāma 3D stereogramma, kura veidota šai izstādei un atceļojusi no mākslinieka ASV.

Tautas lietišķās mākslas studijas “Bārbele”  rokraksts ir uzreiz atpazīstams, darinātie darbi ir precīzi, kvalitatīvi un ļoti unikāli. Ar izstādi “Punkts uz I” tiek atzīmēta studijas 55 gadu jubileja. Tajā piedalās 17 darbu autores.

Izstāde apskatāma katru dienu Jaunielā 29A no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00. Ieejas maksa 1,00 EUR.

Izstādes tapšanu atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Foto: Eduards Mellups

Informāciju sagatavoja:  IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts: evija.pucinska@riga.lv

Galerijas