Biedrības “Mans tautastērps” foto izstāde “Mans tautastērps pasaulē”

Biedrības “Mans tautastērps” foto izstāde “Mans tautastērps pasaulē”

No 2022. gada 1. līdz 31. oktobrim Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta", Anniņmuižas bulvārī 29, 1. stāva galerijā apskatāma biedrības “Mans tautastērps” foto izstāde “Mans tautastērps pasaulē”.

Biedrība “Mans tautastērps pasaulē” apkopo latviešu personisko tautastērpu stāstus, kas atspoguļo gan vēsturi, kultūras mantojumu un tradīcijas, gan tautastērpu jaunradi. Tas ir iepriekš nebijis projekts, jo neviens līdz šim nav interesējies un apkopojis stāstus, kā tautastērps nonāk pie cilvēka – kurš to mantojis, kurš  un kāpēc izvēlējies kādu konkrētu novadu, kurš mācījies to darināt pats, kurš meklējis un izzinājis rekonstrukcijas iespējas. Bez tam, biedrība pulcē arī domubiedrus un organizē izzinošus un radošus pasākumus ne vien tautastērpu un to darināšanas izpētes lauciņā, bet arī mūsdienīgās radošās izpausmes. 

Katrs izstādes fotogrāfijā redzamais tautastērps kopā ar tā stāstu, atspoguļo personiskās vērtības, ģimenes un dzimtas vēsturi, atmiņas cauri paaudzēm, saglabājot un nododot tālāk etnogrāfisko un kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī mūsu valsts un tautas vēsturi.

Kopā ar izstādi “Mans tautastērps pasaulē” ceļo arī Jelgavas Ziedu šalle, kurai katrs izstādes apmeklētājs aicināts pieadīt savas rindiņas.

Biedrība “Mans tautastērps” turpina iesākto darbu pie tautastērpu stāstu vākšanas, apkopošanas un atspoguļošanas plašākai sabiedrībai.

Papildu informācija par biedrību: www.manstautasterps.lv vai biedrības facebook lapā “Mans tautastērps”

Izstāde apmeklētājiem ir bez maksas katru dienu no 10.00 līdz 20.00

Izstādi īsteno Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības, Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv

 

**************************************************************************

Rīgas kultūras un atpūtas centrs IMANTA. .