Divas jaunas izstādes Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems”

Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” no 15. augusta skatāmas divas jaunas izstādes – Jeļenas Narbutes gleznu izstāde “Atbalss” un tautas lietišķās mākslas izstāde “Veltījums”.

  • Kultūras centra “Iļģuciems” vestibilā – Jeļenas Narbutes gleznu izstāde “Atbalss”.

Māksliniece par saviem darbiem saka: “Es uztveru pasauli caur sajūtām, kuras izpaužu ar krāsām un dažādām faktūrām. Tā rodas mani darbi – manu jūtu un emociju atspoguļojums mākslā. Darbiem izvēlos abstrakciju, jo tā ir daudzpusīga un neatkarīga. Tā nepieviļ, nevērtē pareizību, atsakās no rāmjiem un nosodījuma. Mani mākslas darbi ir manu domu un jūtu atbalss. Nododu tos jums … saredzēšanai, saklausīšanai, sajušanai. Svarīgi ir ne tikai dzirdēt, bet sadzirdēt, ne tikai just, bet sajust, ne tikai redzēt, bet ieraudzīt.

Manos darbos jūs sajutīsiet savas emocijas, savu atbalsi un savu stāstu. Līdzīgi kā skatoties spogulī, kas atspoguļo pilnības un nepilnības. Skatoties šajās abstrakcijās, jūs, iespējams, ieraudzīsiet vairāk nekā parastā spoguļattēlā, jo atspoguļosies jūsu prāts, sirds un dvēsele. Galvenais noteikums ir ļauties ieraudzītajam. Varbūt atklāsiet to, ko līdz šim vēl neesat atklājuši, jo galu galā viss, kas mūs virza uz priekšu vai tieši pretēji – bremzē, atrodas mūsos pašos. Saredziet mākslu, sajūtiet savas emocijas, sadzirdiet savu atbalsi un stāstu! Izpētiet, atklājiet savu iekšējo pasauli un izbaudiet tās noslēpumus!”

  • Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” vitrīnā – tautas lietišķās mākslas darbu izstāde “Veltījums”.

Četru lietišķās mākslas studiju – Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” keramikas studijas “Ceplis” un audēju studijas “Austra”, kā arī Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” ādas izstrādājumu studijas “Vasa” un pinēju studijas “Plastika” kopējā darbu izstāde jau kļuvusi par vasaras noslēguma tradīciju. Izstādē apskatāmi lietišķās mākslas studiju jaunākie darbi.

Izstāde veidota Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” TLMS “Ceplis” mūžībā aizgājušās vadītājas Vijas Voses piemiņai, atceroties viņas iedibināto tradīciju kopā veidot izstādes un iedvesmoties vienam  no otra darbiem.

Izstādes apskatāmas no 15. augusta līdz 1. oktobrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00 Lidoņu ielā 27k-2

Ieeja bez maksas

Papildu informācija: Ingrīda Pērkone Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” administratore.E-pasts: ingrida.perkone@riga.lv