Folkloras un seno cīņu kopas “Vilkači” svētku koncerts “Tautas gara spēks”

18. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Kara muzejā Smilšu ielā 20 Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” ielūdz uz Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīto koncertu “Tautas gara spēks”, kurā caur dziesmām un stāstiem aicinās izdzīvot latviešu tautas cīņas par brīvību gadsimtu gaitā, kas sasaucas ar šobrīd notiekošo Ukrainā. Ieeja bez maksas.

“Svinot Latvijas proklamēšanas gadadienu, kas katram latvietim ir neatkarības simbols, mēs redzam kā par savu neatkarību cīnās Ukrainas tauta. Latvieši zina, ka brīvībai ir sava cena, un par to jāmaksā visiem. Gan karavīra, gan zemnieka, gan skolotājas un medmāsas – ik katra ieguldījums ir no svara cīņās par brīvību,” tā, sagaidot Latvijas 104. dzimšanas dienu, savās domās dalās folkloras un seno cīņu kopas “Vilkači” vadītājs Edgars Zilberts. 

Folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” pamatsastāvā darbojas gan dziedātāji, gan mūziķi, kuri, izmantojot tradicionālos instrumentus un balsis, spēj panākt spēcīgu tradicionālu skanējumu, kas spēj uzrunāt klausītājus jebkurā vecuma grupās. Visi kopas dalībnieki ir vīrieši, kas folkloras kopu vidū nav bieži sastopama parādība un tas izpildījumam, kurā skan spēcīgas vīriešu balsis, piešķir unikālu skanējumu.  kopai dod unikālu skanējumu, jo pamatā ir spēcīgas vīriešu balsis, kas folkloru kopu vidū nav bieži sastopams.

Kā vienu no galvenajiem kopas darbības mērķiem dalībnieki izvirzījuši jauniešu patriotisko audzināšanu, kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanu un saglabāšanu, tādēļ katru gadu folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” dodas valsts svētku koncertu tūrē pa dažādām Latvijas skolām un bērnudārziem, šogad aizvadot 14 koncertus dažādu vecumu skolu un bērnudārzu audzēkņiem.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem valsts svētku mēneša pasākumiem. Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem aicinām sekot Rīgas pašvaldības sociālo tīklu kontā "Rīgā notiek", kā arī tīmekļvietnēs kultura.riga.lv un svetki.riga.lv.