Gleznu izstāde "Ziema saltā"

Līdz 2024. gada 28. janvārim Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centra “Iļģuciems” 2. stāva vestibilā apskatāma Dainas Rumbas un Anitas Sokolovas gleznu izstāde "Ziema saltā". 

Abas mākslinieces satikās pirms dažiem gadiem un izlēma kopīgi izkopt talantus un attīstīt savus hobijus. Šobrīd autores dala gleznošanas darbnīcu Rāmavas izstāžu centrā un tiekas lai iedvesmotu viena otru un ļautos savam dzīves jaukākajam hobijam – gleznošanai.

Daiga Rumba glezno jau vairāk kā desmit gadu. Mīļākās tēmas: daba, dzīvnieki un putni. Daiga Rumba apglezno zīdu un pasniedz zīda apgleznošanas kursus. Kā atzīst viņas mācekļi, “Daigai ir īpašs talants iemācīt izmantot dažādas tehnikas, krāsu pludināšanu un krāsu saskaņas”.  Viņas darbos redzamas mierīgas noskaņas un pārsvarā dominē zemes toņi. Šajā izstādē ir dažādos periodos tapuši darbi, kuri Daigai asociējas ar ziemu, ziemu salto un ziemu silto, pat ziemu pavasarīgo.

Arī Anitai Sokolovai gleznošana ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Jau deviņpadsmit gadu vecumā viņa pasniedza bērnu mākslas skolā zīmēšanu, tekstilu un kompozīciju. Šobrīd vada mākslas studiju “Artcurator” un vasarās organizē bērnu mākslas nometnes, lai mācītu bērniem zīmēt un radoši pavadītu laiku. Anita veido arī zīmēšanas e-apmācības bērniem. Taču vislielāko gandarījumu gūst no gleznošanas. Tieši gleznās iespējams vislabāk izteikt savu būtību un katrā gleznā ielikt kaut ko jaunu. Anita labprāt glezno ziedus, dzīvniekus un portretus. Pēdējā laikā abas mākslinieces glezno arī pēc pasūtījuma un iznomā interjera gleznu kolekcijas ofisos un darba vietās eksperimentējot ar dažādiem materiāliem un tehnikām.

Abas mākslinieces uzskata, ka viņu ceļš vēl tikai pašā sākumā, tādēļ izstādē “Ziema saltā” izlikti dažādi darbi un pati izstāde ir kā atspēriena punkts nākotnei.

Ieeja bez maksas.