Jauktā kora “Sonante” koncerts “Uz Sauli” Koncertzālē “Ave Sol”

Jauktais koris “Sonante” ar diriģentēm Ingu Graumani un Aiju Kalniņu

Jauktā kora “Sonante” koncerts “Uz Sauli” Koncertzālē “Ave Sol”

24. marta novakarē, plkst. 18.00 Koncertzālē “Ave Sol” ikviens ir aicināts piedalīties brīnumainā atnākošās gaismas godināšanā un īpašā, fascinējošā muzikālā formā sajust, ieraudzīt, saklausīt. Mosties un atmosties! Uzplaukt un iemirdzēties! 

Mēs esam tauta, kura dzīvo Saules ritā - vienā ritējumā, vienā starojumā un ciešā saiknē. Pavasara saulgriežu brīdi varam uztvert kā jauna gada sākumu, viss mostas, lai turpinātu augt.

Kopā ar jauktā kora “Sonante” dziedātājiem un diriģentēm Ingu Graumani un Aiju Kalniņu, mūziķiem Baibu Vanagu, Madaru Kalniņu, Andri Graumani un Balraj Singh Sandhu (Indija) smelsimies pavasara piepildošo dzirkstošo enerģiju, modināsim putnus, gavilēsim un vērsimies uz sauli, uz gaišo un auglīgo gada pusi. Pavasara un saules dziesmas skanēs gan enerģiski uzlādējošā, gan meditatīvi mierinošā latviešu un indiešu tautas instrumentu sintēzē, kur kokles, bungu, tablas, hanga, ērģeļu, gongu un citu mūzikas instrumentu skaņu vibrācijas rezonē un saplūst ar cilvēka balss daudzkrāsaino skanējumu.

Koncerta idejas autore un īstenotāja ir diriģente, mūzikas un vokālā pedagoģe, gongu meditācijas meistare un pasniedzēja, skaņu terapeite un apzinātās elpošanas praktiķe Inga Graumane, kura kopā ar saviem domubiedriem, ik brīdi apgūdama ko jaunu, iedvesmo sevis izzināšanai, dzīves mīlestībai un izaugsmei.

Madara Kalniņa

Pianiste, koncertmeistare, pedagoģe. Muzicē kamermūzikas sastāvos un sadarbojas ar koriem, sacer oriģināldarbus, tautas mūzikas apdares un aranžijas.

Balraj Singh Sandhu

Ziemeļindijas klasisko tablu meistars. Skolotājs un māceklis vienā personā. Viņa ikdiena un dzīvesveids ir tablu spēle, meditācija un sarunas ar Visumu.

Baiba Vanaga

Mūzikas terapeite, koklētāja, dziedātāja, latviskās dzīves ziņas un tautas dziesmu zinātāja. Spēlē dažādus mūzikas instrumentus. Vada nodarbības bērniem un pieaugušajiem.

Andris Graumanis

“Caur gongu skanošo balsi ar mums runā debesis, gan mierīgi un maigi, gan skaļi un uzstājīgi. Bet manis radīto bungu skaņa ir zemes balss. Ritmiska, kā sirdspuksti. Un es esmu daļa no šīs patiesi skaistās skaņas”.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Biļetes cena 7,00 EUR

Papildu informācija: Ilze Ozola, Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Koncertorganizācijas “Ave Sol” direktora vietniece. E-pasts: iozola3@riga.lv.

Galerijas