Jauktais koris "Domino" ielūdz uz savu jubilejas koncertu “13 pavasari”

Jauktais koris "Domino" ielūdz uz savu jubilejas koncertu “13 pavasari”

“Labāk vēlu, nekā nekad!” – ar šādu devīzi Rīgas jauktais koris “Domino” aicina klausītājus uz kolektīva 13 gadu jubilejas koncertu, lai vienlaikus atskatītos uz līdz šim paveikto un ienestu repertuārā arī jaunas vēsmas. Koncertprogramma tiks atskaņota 28. aprīlī plkst. 16.00 VEF kvartāla kamerzālē Spīdola, Rīgā, Ieriķu ielā 5A. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta programma veidota tā, lai parādītu gan izlasi no kora pastāvēšanas laikā atskaņotiem skaņdarbiem, kas izvēlēti, ņemot vērā arī pašu kora dalībnieku izvirzītos favorītus, gan jaunu ziedu tēmai veltītu dziesmu kopumu atbilstoši dzimšanas dienas pavasarīgajam laikam.

Kā stāsta kora “Domino” mākslinieciskais vadītājs Eduards Fiskovičs, “šī koncerta iecere virmojusi gaisā jau kopš 2020. gada, kad plānojām pēc gada atzīmēt kora 10 gadu jubileju, tomēr šos un arī citu jauno koncertprogrammu plānus izjauca un teju uz nezināmu laiku atlika Covid pandēmija. Tomēr mēs nemetām plinti krūmos, un, tā vietā, lai gaidītu nākamo apaļo vai pusapaļo kora jubilejas gadu, nolēmām iet nestandarta ceļu un ar šādu īpašu koncertu nosvinēt kora 13 gadu jubileju. Tikpat neapaļš bija kora pirmais – 3 gadu – jubilejas koncerts, līdz ar to sanāk, ka pagājusi apaļa desmitgade kopš iepriekšējās jubilejas, un iemels svinībām ir gana pamatots!”.

Šajā koncertā  skanēs a cappella dziesmas, tostarp īpaši korim “Domino” rakstīti oriģināldarbi un dziesmu apdares. Programmā iekļautas kā pašmāju autoru kompozīcijas, sākot no Jāzepa Mediņa un Marģera Zariņa līdz Irinai Mihailovskai un Vilnim Šmīdbergam, tā arī ārzemju autoru skaņdarbi, kurus papildinās tematikai un noskaņai atbilstošas videoprojekcijas.

Jauktais koris „Domino” ir dziedāt gribošu un varošu cilvēku pašiniciatīvas rezultātā izveidots Rīgas amatierkolektīvs, kas regulāru darbību uzsāka 2011. gada pavasarī. Pēc 13 darbības gadiem mākslinieciskā vadītāja Eduarda Fiskoviča, diriģenta un vokālā pedagoga Vitālija Stankeviča, kā arī kormeistara Aināra Plezera vadībā koris šobrīd apvieno ap 40 dziedātāju. Koris sevi pozicionē kā kolektīvu aizņemtiem cilvēkiem, kuriem ir vēlme kvalitatīvi muzicēt un piedāvāt klausītājiem interesantu repertuāru – dažādu laiku un stilu a cappella mūziku. Savas pastāvēšanas laikā koris piedalījies muzikālos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās, veidojis virkni tematisku koncertprogrammu, kā arī sekmīgi startējis ikgadējās Latvijas koru skatēs, 2023. gadā iegūstot Augstākās pakāpes kora statusu. Labi panākumi gūti arī koru konkursos 11. starptautiskā garīgās mūzikas festivālā „Sudraba zvani”, 11. starptautiskajā Varšavas koru festivālā „Varsovia Cantat” un  1. starptautiskajā koru un orķestru festivālā “Birštonas Cantat”.

Jauktais koris „Domino”. E-pasts: dominochoir@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/dominochoir
Youtube: www.youtube.com/dominochoir