Jauktais koris “Dziesmuvara” aicina ziedoņa laikā uz koncertiem “Jasmīnēs”

Latvijas Universitātes jauktais koris “Dziesmuvara”

Jauktais koris “Dziesmuvara” aicina ziedoņa laikā uz koncertiem “Jasmīnēs”

Latvijas Universitātes jauktais koris “Dziesmuvara” aicina doties muzikālā ceļojumā uz saules zemi Japānu divos koncertos – 18. maijā Zirgu ielas koncertzālē plkst. 19.00 un 19. maijā Nacionālajā botāniskajā dārza oranžērijā Salaspilī plkst. 16.00.

Koncertos “Vakars jasmīnēs” Rīgā un “Diena jasmīnēs” Salaspilī skanēs japāņu un latviešu kormūzikas pērles, līdztekus tām arī skaņdarbi kokļu ansamblim. Japāņu kormūzika, latviešu kora skaņa, kokļu tembrālā krāsa un intimitāte cita caur citu veido īpašu sinerģiju, kas mūzikas skaņās satver ziedonim raksturīgo trauslo dabas mošanos.

Koncerta koncepciju iedvesmoja divi aspekti. Pirmkārt, šajā sezonā koris “Dziesmuvara” cieši sadarbojas ar japāņu diriģenti Šino Jamasaki (Shino Yamasaki), kas kordiriģēšanas prasmi apguvusi Rīgā un aizrāvusies ar latviešu kormūziku, to mācot arī dziedātājiem Japānā un citur pasaulē. Otrs būtisks impulss ir topošā komponista, koklētāja un dziesmuvarieša Valtera Everta iniciatīva – skaņdarba “Pamattikums: Darbs” pirmatskaņojums, kas ir veltījums korim “Dziesmuvara” un kokļu ansamblim. Viena no dziesmuvariešu galvenajām vērtībām līdzās draudzībai un daiļumam ir darbs. Godinot šo tikumu, Valters ir radījis sakņdarbu ar latviešu tautasdziesmu tekstiem. Nošu kompozīcijā jaunais komponists ir ievijis arī nedaudz japānisku skanējumu par godu koncerta tematikai. 

Konceta īpašie viesi – Jāzepa Mediņa 1. Rīgas Mūzikas skolas un vidusskolas koklētāju ansamblis.

Biļetes koncertam Rīgā:  https://ticketshop.lv/lv/events/6198

Biļetes koncertam Salaspilī: ieejas biļete Nacionālā botāniskā dārza teritorijā

Piedalās: Jauktais koris “Dziesmuvara”, mākslinieciskā vadītāja Laura Ozoliņa, diriģentes Šino Jamasaki (Shino Yamasaki) un Justīne Jaudzema, vokālais pedagogs Edgars Auniņš.

Plašāka informācija: Laura Ozoliņa, kora “Dziesmuvara” mākslinieciskā vadītāja, dziesmuvara@gmail.com