Kamerkoris “Muklājs” klausītājiem sagatavojis koncerta programmu "Ziemassvētki Jaunajā pasaulē"

Kamerkoris “Muklājs” klausītājiem sagatavojis koncerta programmu "Ziemassvētki Jaunajā pasaulē"

Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" kamerkoris “Muklājs” klausītājiem sagatavojis programmu “Ziemassvētki Jaunajā pasaulē”, kas būs dzirdama divos koncertos – 11. decembrī plkst. 17.00 Kultūras centrā “Iļģuciems” un 19. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pāvila baznīcā.

Kamerkoris “Muklājs” kopā ar tā māksliniecisko vadītāju un diriģentu Jāni Kokinu un kora otro diriģentu Ralfu Šmīdbergu atskaņos dažādu gadsimtu ārzemju un mūsdienu latviešu komponistu mūziku. Koncertprogrammas centrā būs divi dziesmu cikli ziemas noskaņās – Valta Pūces “Ziemas ceļi” un Uģa Prauliņa “Ziemassvētki Jaunajā pasaulē”.

Kora skanējumu papildinās stīgu kvartets “Fantastic Four” (Indulis Cintiņš – vijole, Ivars Brīnums – vijole, Ineta Abakuka – alts, Dace Zālīte Zilberte – čells), kā arī arfiste Jekaterina Suvorova, kontrabasists Viktors Veļičko un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks. Koncertu vadīs Agneta Volkova.

Kamerkoris “Muklājs” dibināts 1989. gadā. Kopš 2012. gada kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Jānis Kokins. Līdz 2012. gadam kori vadīja tā dibinātāja Sandra Šmate. Koris regulāri veido interesantas koncertprogrammas, savā repertuārā iekļaujot skaņdarbus no renesanses līdz pat 21. gadsimtam, laikmetīgās mūzikas opusus un džeza partitūras, kā arī tautas mūziku.

2015. gadā kamerkoris “Muklājs” izdeva savu pirmo CD “Ar Laimeņu runojūt”, kurā ierakstītas dažādos laikos tapušas latgaliešu tautasdziesmu apdares un oriģināldziesmas latgaliešu valodā. Par šo disku koris saņēma Latgaliešu Kultūras gada balvu “Boņuks 2016” nominācijā “Labākais sniegums akadēmiskajā mūzikā”.

Kamerkoris “Muklājs” piedalījies daudzos starptautiskos koru konkursos un ieguvis vairākas nozīmīgas uzvaras – “Grand Prix” Maltā, zelta un sudraba godalgas Polijā, Vācijā, Itālijā, Slovākijā, Spānijā u.c.

Šis gads korim bijis ar godalgām īpaši ražens – iegūti divi I pakāpes Zelta diplomi 2. starptautiskajā koru konkursā “Rīga dzied” un Imanta Kokara kora balva , kā arī divi I pakāpes Zelta diplomi starptautiskajā koru konkursā Kalamatā, Grieķijā.

Koncerta programmā: V.A. Mocarts, Č.V. Stenfords, K. Dženkins, V. Pūce, U. Prauliņš, A. Krilova.

Ieeja abos koncertos ir bez maksas!

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Papildu informācija: Kristīne Kaņepe, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Mediju un komunikācijas projektu vadītāja, e-pasts: Kristine.Kanepe@riga.lv.