Koncerts “Ar deju pa dzīvi”

Koncerts “Ar deju pa dzīvi”

2023. gada 25. novembrī plkst. 18.00 Kultūras centra “Iļģuciems” Lielajā zālē notiks deju kolektīva “Latve” koncerts ar fonda “Nāc līdzās!” kora un solistu piedalīšanos.      

Deju kolektīvs “Latve” dibināts jau 1985. gadā, savā pastāvēšanas laikā piedzīvojis daudzu dalībnieku, pat paaudžu nomaiņu. Pirms 2 gadiem kolektīvs spēra drosmīgu soli un uzņēma vairākus iesācējus, kas ļoti vēlējās piedalīties XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. Trakā ideja pārvērtās realitātē – “Latve” nodejoja skaistos koncertus Dziesmu un deju svētkos. Nesenākajiem dalībniekiem “Latvē” jau bijuši ap 10 koncertiem – gan vieniem, gan kopā ar draugiem – citiem deju kolektīviem. “Latve” ar savām dejām jau pabijusi arī Vācijā, kur piedalījās Baltijas Vienotības dienā Latviešu kultūras centrā “Bērzaine”.

“Latves”  vadītāja ir Sarma Freiberga – jauniešu deju kolektīva “Latve” dibinātāja pirms 38 gadiem. Visus šos gadus ar “Latvi” kopā ir arī koncertmeistare Inese Lūsiņa.

Koncerta programmā “Ar deju pa dzīvi” kolektīvs dejos 12 savā repertuārā esošas latviešu autoru dejas – gan no pagājušo Dziesmu un deju svētku repertuāra, gan tās, kuras apgūtas tikai šajā sezonā.

Koncertā piedalīsies fonda “Nāc līdzās!” jauktais koris, kuru arī pirms 10 gadiem dibināja Sarma Freiberga. Kora sastāvā ir vairāki talantīgi solo dziedātāji, kuru balsis varēs dzirdēt koncertā.

Vienlaikus ar koncertu tiks atzīmēta deju kolektīva “Latve” dibinātājas un vadītājas dzīves jubileja.

Uz koncertu īpaši gaidīti visi Sarmas Freibergas bijušie dejotāji, jo vadītāja jau lūkojas uz “Latves” 40 gadu koncertu pēc 2 gadiem. Kā saka Sarma: “Jāpaskatās, kāds kurš ir izaudzis. Vai spēj vēl palekt, vai  tikai skaisti pastaigāt pa skatuvi.”

Ieeja bez maksas.

Deju kolektīvs ”Latve”, foto: Photo Agency F64

Papildu informācija: Kornēlija Ābele Pārdaugavas kultūras apvienība sabiedrisko attiecību speciāliste, kornelija.abele@riga.lv