Koncerts “Kopā” Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”

Koncerts “Kopā” Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”

2023. gada 17. martā plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē izskanēs koncerts “Kopā”. Koklētāju ansamblis “Kārta” un vīru kopa “Vilkiem” aicina klausītājus uz pavasarīgu un patriotisku noskaņu koncertu.

“Kārta” kopā ar “Vilki” caur mūziku ir atraduši veidu kā rast spēku pēc ziemas tumšajiem mēnešiem. Koncertkokles muzikāli atainos Latvijas zemi un dabu - tās smalkumu, varenumu un dievišķo sakārtotību. Savukārt vīru balsis izdziedās cilvēku spēku mīlestībā pret savu tautu un godinās leģionāru piemiņu, kuri vienotībā cīnījušies par Latvijas brīvību Otrā pasaules kara laikā.

Koncertā skanēs dziesmas no vīru kopas “Vilki” repertuāra; koklētāju ansamblis “Kārta” izpildīs latviešu autoru skaņdarbus: Georga Pelēča, Edgara Lipora, Lauras Jēkabsones, Daces Bleikšas, kā arī tiks pirmatskaņots Valta Pūces jaundarbs “Ezera gaisma”, kas radīts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Koklētāju ansamblis “Kārta” sāka savu darbību 1981. gada 1. oktobrī Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”. Ansambļa nosaukums tapis iedvesmojoties no latviešu mitoloģijas, kur Kārta kopā ar Laimu un Dēklu nosaka cilvēka likteni un nes veiksmi.
Vīru kopa “Vilki” savu darbību uzsāk 1992. gadā, bet tās saknes meklējamas jau 1980. gadā izveidotajā J. Vācieša vārdā nosauktajā Engures folkloras kopā. Kolektīvs par savas darbības mērķi uzskata apkopot, izzināt un popularizēt latviešu karavīru dzīvesziņu no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām.

Ieejas maksa 5,00 EUR

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja.