Koncertuzvedums “Raiņa Daugava”

Koncertuzvedums “Raiņa Daugava”

2023. gada 4. februārī plkst. 14.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē koncertuzvedums “Raiņa Daugava”.

Koncertuzvedumu veido tradīciju kopa “Silavoti” kopā ar saviem draugiem, apvienojot Raiņa dzeju ar latviešu tautasdziesmām. Raiņa poēmā “Daugava” raisītās tēmas joprojām ir aktuālas šodien un tagad, tās izvērtē tautas un cilvēka eksistences nozīmību, liek apjaust - kāpēc dzīvojam šajā pasaulē.

Rainis poēmu "Daugava" sacerējis trimdā, Kastaņolā. Lielākā daļa poēmas sarakstīta 1916. gadā. Dramatisko poēmu “Daugava” caurvij motīvs par tautas eksistences apdraudējumu un nepieciešamību sevi aizstāvēt.

“Silavoti” ir veidojusies 1991. gada septembrī kā dziedošā Dievturu kopa, kas izdzied gadskārtu ritu, veic senos rituālus, tā uzturot dzīvu un dziesmotu tautas Dievatziņas tradīciju. Kopas “Silavoti” dibinātāja ir Dzidra Jansone, kuras iesākto tagad turpina abi viņas dēli - Ramants un Daris. Kolektīvs daudz koncertē visā Latvijā.

Šogad aprit 32. gads kopš kopas “Silavoti” dibināšanas. Paši dalībnieki saka šādi: “Šo gadu garumā mēs aktualizējam latviskās dzīves ziņas saglabāšanu, latviskās tradīcijas uzturēšanu un apkopojam mantoto dziesmu pūru vairāk kā 300 dziesmu apjomā.” Tradīciju kopa “Silavoti” strādā pie deviņu latviskās dzīvesziņas dziesmu grāmatu materiālu sagataves un grāmatu izdošanas. Kā pirmā taps “Jāņa dziesmu grāmata”.

Ieejas maksa 5,00 EUR

Papildu informācija: Līga Ploriņa,
Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv