Koru koncerts “Lidojumā uz Dziesmu svētkiem”

Koru koncerts “Lidojumā uz Dziesmu svētkiem”

2023. gada 16. martā plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē notiks koru koncerts “Lidojumā uz Dziesmu svētkiem”.

Koncertā  piedalīsies sieviešu koris "Via Stella" (mākslinieciskā vadītāja Liene Batņa) un vīru koris "Absolventi" (mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols).

Vakara gaitā būs dzirdams Dziesmu svētku sievu un vīru koru repertuārs. Koriem savstarpēji sadziedoties, tiek izmantota iespēja sagatavoties gaidāmajām skatēm. Programmā latviešu komponistu oriģinālskaņdarbi un tautasdziesmu apdares.

Sieviešu kora "Via Stella" nosaukums tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “Ceļš uz zvaigzni”, kas ir arī kolektīva kopīgais mērķis. Kora ceļš aizsākās 1996. gadā Vecumniekos. Koris ir koncertējis prestižās koncertzālēs, kultūrvēsturiskās vietās un baznīcās gan Rīgā un Latvijas novados, gan ārpus Latvijas robežām - Ungārijā, Vācijā, Austrijā, Lietuvā un Spānijā.

Vīru kora "Absolventi" repertuārā ir daudzi latviešu klasiķu, jaunākās paaudzes un ārzemju komponistu darbi. Īpaši atzīmējams kora lielais ieguldījums latviskā gara uzturēšanā, ik gadus piedaloties patriotiskajos pasākumos.

Ieejas maksa 5,00 EUR.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv


Vīru koris "Absolventi"