Rātslaukumā notiks Ziemas saulgriežu svinības

Rātslaukumā notiks Ziemas saulgriežu svinības

Ziemas saulgriežos, 21. decembrī, no plkst. 18.00 līdz plkst. 21.00 Vecrīgā notiks tradicionālais Bluķa vilkšanas pasākums. Šai tradīcijai ir sena, rituāla nozīme, kas ietver sevī ideju par aizgājušā gada grūtumu un nedienu sakopšanu un to simbolisku sadedzināšanu bluķa veidolā, tam līdzi sadedzinot visas gada neveiksmes, ļaunumus un bēdas, vietā atstājot gaismu.

Svinības tiks atklātas Rātslaukumā, pēc tam  bluķa vilkšana notiks maršrutā: Rātslaukums–Grēcinieku iela–Audēju iela–Vaļņu iela–Kaļķu iela– Līvu laukums–Zirgu iela–Doma laukums–Jauniela–Rātslaukums. Bluķa vilkšanā piedalīsies folkloras kopas no Rīgas un novadiem, pirmskolas izglītības iestāžu, pamatskolu audzēkņi, kā arī pasākumam aicināts pievienoties ikviens interesents!

Atgriežoties Rātslaukumā, notiks bluķa dedzināšanas rituāls un svinības turpināsies līdz plkst. 21.00 ar dziesmām, rotaļām un dančiem, kuras nodrošinās folkloras kopas “Skandinieki”, “Zeidi”, “Dandari” un Rīgas Danču klubs.

Rātslaukumā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties siltu tēju un citus ziemas saulgriežu gardumus.

Ieeja bez maksas, visi laipni aicināti!

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku laika pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/ kā arī sekot līdzi informācijai pašvaldības sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts: evija.pucinska@riga.lv