Pasākuma afiša ar vijoli, ermoņikām, kokli un pastalām

Publicitātes attēls

RTU Kultūras centrs aicina uz danču vakariem

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrs ir atjaunojis danču kluba tradīciju un aicina ikvienu interesentu apmeklēt danču vakarus katra mēneša pēdējā pirmdienā līdz pat maijam.

Uz danču vakariem aicināti visi, kas vēlas labi pavadīt laiku, dejojot latviešu un Eiropas tautu tradicionālos dančus. Ar dzīvo mūziku RTU viesus priecēs zināmi tautas muzikanti: Ilga Reizniece, Andris Davidons, Jumis Ločmelis, Zane Dziesma.

Danču vakari tiek organizēti sadarbībā ar Rīgas Danču klubu. Klubā galvenokārt dejo neapdarinātas etnogrāfiskās jeb tradicionālās latviešu, lietuviešu, igauņu un citu kaimiņtautu dejas, kas tautu tradīcijās ienākušas no 19. gs. vidus līdz 20. gs. sākumam. Danču pavadījuma spēlēšanai tiek izmantoti tradicionālie latviešu mūzikas instrumenti – bungas, dūkas, kokles, stabules, cītara, vargāns un citi. Rīgas Danču klubs darbojas gan kā klubs, regulāri organizējot tradicionālo deju (danču) vakarus, gan arī kā deju kopa, kas piedalās festivālos, pasākumos, izbraucienos, dejodami paši un māca dančus arī citiem. Klubs nodarbojas arī ar deju izpēti, rekonstrukciju un deju mācību materiālu izdošanu.

RTU Danču vakarus ikvienam ir iespēja apmeklēt šādos datumos:  25.03., 29.04. un 27.05. no plkst. 19.00 līdz 22.00. Danču vakari notiek auditoriju mājā “Domus auditorialis” Zunda krastmalā 8, ieeja no Zunda krastmalas puses. Ieejas maksa 5,00 euro, biļetes iespējams iegādāties pirms pasākuma skaidrā naudā. Līdzi jāņem maiņas apavi. Papildinformācija: Valdis Putniņš, 26514627.

Informāciju sagatavoja: Agnija Kārkliņa, RTU Kultūras centra vadītāja vietniece.