Rudens kultūras veltes – dziesmas un dejas – jauktā kora “Dziesmuvara” Ražas svētku koncertvakarā

Rudens kultūras veltes – dziesmas un dejas – jauktā kora “Dziesmuvara” Ražas svētku koncertvakarā

Jauktais koris “Dziesmuvara” kopā ar dančmeistaru, tautas muzikantu un mākslinieku kopienu “Rīgas Danči” aicina uz varenu sanākšanu 28. septembrī plkst. 19.00 koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”. 

Latvijas Universitātes Jauktais koris “Dziesmuvara” savu 99. sezonu iesāks ar nu jau par tradīciju kļuvušo “Ražas svētku koncertvakaru”. Šogad klausītājiem “galdā tiks celti” skanīgākie un dziedātājiem tuvākie skaņdarbi, kas apgūti iepriekšējā sezonā. Ražas grozā būs kordziesmas no nesen ierakstītā albuma “Vara saknes”, gan 150. gadskārtas Dziesmu svētku repertuāra, kā arī dziesmas no sadraudzības koncertiem un festivāliem. Arī šoreiz repertuāru sastādījuši paši dziedātāji. Koncertā daži no viņiem dalīsies savās atmiņās un sajūtās par to, kāpēc dziesma iepriekšējā sezonā bijusi īpaša. Savukārt klausītājiem būs iespēja iesaistīties nelielā spēlē un izlozēt, kādā secībā dziesmas tiks atskaņotas! 

Paralēli aktīvai muzikālajai darbībai “Dziesmuvara” arvien pēta dažādas atmiņas un liecības par savu vēsturi. Ideja par koncertvakaru tapusi iedvemojoties no senākas tradīcijas, kurā dziesmuvarieši mēdza īstenot draudzīgus, muzikālus vakarus un uzaicināt īpašus viesus. Šajā reizē tie būs izcilie dančmeistari “Rīgas Danči”. Pēc kora koncerta, klausītāji kopā ar koristiem tiks aicināti ļauties danču ritmiem “Rīgas Danču” vadībā, kā arī cienāties no kopīgā svētku galda.

Biļetes uz koncertu pieejamas:  https://ej.uz/razas_svetki_2023

Piedalās:  Latvijas Universitātes jauktais koris “Dziesmuvara” mākslinieciskā vadītāja Nora Žeigure, diriģente Laura Ozoliņa, vokālais pedagogs Edgars Auniņš, dančmeistaru, tautas muzikantu un mākslinieku kopiena “Rīgas Danči”.

Plašāka informācija: dziesmuvara@gmail.com; www.dziesmuvara.lv