Uz Mežaparka skatuves sieviešu kora Līga dziedātāju grupa

Sieviešu koris “Līga” aicina uz kora 65 gadu jubilejas koncertu

Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centra “Imanta” sieviešu koris “Līga” aicina uz 65 gadu jubilejas koncertu 27. aprīlī plkst. 18.00 Kultūras centrā “Imanta”.

Siveišu koris “Līga” izpilda dziesmas gan ar, gan bez instrumentāla pavadījuma. Kora repertuārā īpaši iemīļotas ir tautasdziesmas un tautasdziesmu apdares, kā arī dažādu paaudžu latviešu un ārzemju autoru garīgās un laicīgās dziesmas. Pastāvēšanas laikā koris piedalījies visos Latvijas Dziesmu svētkos un sekmīgi sagatavojis Dziesmu svētku repertuāru.

Sieviešu koris „Līga” šogad svin 65. pastāvēšanas gadadienu, tas dibināts 1959. gadā Rīgā kā A. Popova Rīgas Radio rūpnīcas pašdarbības kolektīvs. Kora diriģents no dibināšanas gada līdz 2004. gadam bija Jānis Brants. Līdz 2020. gadam kori vadīja mākslinieciskā vadītāja Maija Feldmane. Šobrīd kora mākslinieciskā vadītāja ir Paula Pērkone, diriģente Eva Putniņa.

Jubilejas koncerta uzstāsies īpašie viesi – Kultūras centra “Imanta” vīru koris “Absolventi” Edgara Vītola vadībā, Mārupes sieviešu senioru vokālais ansamblis “Pīlādzis” Ērika Eglīša vadībā, kā arī vakara vadītājs – Zigurds Neimanis!

Koncertā ieeja bez maksas.

Papildu informācija: Evita Kudule, Pārdaugavas kultūras apvienības Projektu koordinatore darbam ar amatiermākslas kolektīviem, evita.kudule@riga.lv.