Tautas deju ansamblis “Dzirkstelīte” atzīmē savu 60 darba gadu jubileju

Svētdien, 28. janvārī, plkst. 16.00, VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks bērnu Tautas deju ansambļa “Dzirkstelīte” 60 darba gadu jubilejas koncerts “Nāc, māsiņa, padancot”.

Koncerta 1. daļā “Cauri gadsimtiem Imanta un Jāņa zīmēs” skatītājus priecēs ansambļa dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja (1962.-1994.) Imanta Magones un ansambļa pašreizējā mākslinieciskā vadītāja Jāņa Marcinkeviča veidotajās dejas. Abi vadītāji TDA “Dzirkstelīte”, katrs vairāk kā 30 gadu garumā, ansamblim ir radījuši  savu stilu un daudzpusīgu repertuāru, kas sevī ietver Latgales mierpilno un tajā pašā laikā azartisko dejas izpildījuma manieri, kura aizvijas līdz pat cēlajai un godpilnai dejas manierei Kurzemē.

Jubilejas koncerta 2. daļā “Mīļākas dejas un labākie draugi” skatītājus priecēs ansambļa dalībnieku mīļākajās dejas un uzstāsies ansambļa patiesie un ilggadējie draugi – bērnu deju ansamblis “Pynimelis” no Lietuvas, kā arī Rīgas kolektīvi – bērnu Tautas deju ansamblis “Dzintariņš” un “Uguntiņa”. Abas jubilejas koncerta daļas kuplinās fantastiskais TDA “Dzirkstelīte” bijušo dejotāju sastāvs, kuri šobrīd dejo Latvijas vadošo deju ansambļu sastāvos.

Biļetes uz koncertu iepriekš pārdošanā pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā

Biļešu cena 10,00 EUR.

Koncertu organizē Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" ar finansiālu Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu.