Teātra dienai veltīta izrāde “Čaukstenes”

Teātra dienai veltīta izrāde “Čaukstenes”

27. martā plkst. 19.00, svinot Teātra dienu, Amatieru teātris “Rampa” repertuārā atjaunojuši komēdiju “Čakstenes”, ko izrādīs Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centrā "Iļģuciems" (Lidoņu ielā 27 k-2).

Pazīstamo bērnu lugu “Sprīdītis”, “Maija un Paija” autore Anna Brigadere sarakstījusi arī viencēliena komēdiju „Čaukstenes”. Uz teātra skatuves tā pirmoreiz izrādīta Liepājas Labdarības biedrībā 1907. gadā. Gadi iet, mainās mode, bet cilvēka daba nemainās.

Komēdijā “Čaukstenes”, apspēlēta Latvijas 19. gadsimta otrās puses sadzīve un komiskas sitācijas dāmu dzīvē. Luga ar trāpīgu un ironisku humoru apskata sieviešu vājības, pašcieņas trūkumu, muļķību, lielību un centienus izskatīties par glaunākām dāmām kādas tās patiesībā ir. Komēdija vedina pārdomāt sievietes lomu sabiedrībā, jo daudzi priekšstati par sievietes dzīvi saglabājušies cauri gadsimtiem.

„Čaukstenes” nav sevišķi gara izrāde, dāmas, kundzes un jaunkundzes, kuras apmeklēs šo izrādi, tiks aizkavētas apmēram stundu. Izrāde piemērota apmeklētājiem no 14 gadu vecuma.

Biļetes cena 5,00 EUR, biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Papildu informācija: Evita Kudule, Pārdaugavas kultūras apvienības Projektu koordinatore darbam ar amatiermākslas kolektīviem, evita.kudule@riga.lv.