Koncerta "Vīru prieki" afiša ar smejošiem cilvēkiem priekšplānā

Publicitātes foto

Vīru koris “Tēvzeme” svin 75 gadu jubileju

Sestdien, 10. februārī, plkst. 17.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, Amatu ielā 5, notiks Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” vīru kora “Tēvzeme” 75 gadu jubilejas koncerts “Vīru prieki”.

Koristu skaistās balsis priecēs ar labi zināmām Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un Māra Lasmaņa melodijām, kuras īpaši šai kora jubilejai aranžējis komponists Edgars Linde. Dzirdēsim tautasdziesmas, citas korim mīļas dziesmas, kā arī mēģināsim noskaidrot, kas tad ir tie vīru prieki?

Koncertu kuplinās instrumentālā grupa Romāna Vendiņa vadībā, uzstāsies Latvijas Universitātes sieviešu koris “Minjona” (diriģents Romāns Vanags), sagaidāmi arī vairāki pārsteigumi no pašu koristu vidus.

Koris savu darbību sāka kā Latvijas Universitātes vīru koris 1948. gada septembrī, tajā diriģenta Edgara Elksnīša vadībā pulcējās dziedāt griboši un varoši puiši. Izcilais diriģents Haralds Mednis vīrus vadīja 40 gadus, bet kopš 2006. gada pašaizliedzīgo darbu turpina diriģents Tālivaldis Gulbis. Koris “Tēvzeme” godam nes savu vārdu cauri laikiem un var lepoties ar augstiem rezultātiem ikgadējās kora skatēs, iegūtām godalgotām vietām Dziesmu svētku Koru karos 2013., 2018. un 2023. gadā.

Koncerta ieejas maksa 5,00 EUR.

Biļetes nopērkamas pasākuma norises dienā pie ieejas. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja koncertā bez maksas.

Jubilejas koncerta tapšanu atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Informāciju sagatavoja: RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts: evija.pucinska@riga.lv

Vīru koris "Tēvzeme" pie Brīvības pieminekļa

Vīru koris "Tēvzeme" pie Brīvības pieminekļa