Voldemara Krutina personālizstāde “Domu lidojums”

No 8. janvāra līdz 4. februārim RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zāle būs skatāma TTMS “ĢILDE” mākslinieka Voldemara Krutina personālizstāde “Domu lidojums”.

Voldemārs Krutins glezno eļļas tehnikā kalnus, ainavas un vēstures tēmām veltītas kompozīcijas. Vasaras plenēros gleznotas krāsās bagātās Latvijas ainavas gadalaiku maiņās. Gleznotājam piemīt spēja atainot dokumentāli precīzu ainavu. Ir gan tradicionāli klasiska reālisma darbi, gan darbi, kas gleznoti naivisma stilā. Voldemāra Krutina darbi ir tikuši iekļauti katalogos un albumos.


Voldemārs Krutins dzimis 1955. gada 8. augustā Alūksnes rajona Liepnas ciemā.1980.gadā absolvējis Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu. No 1976.gada dzīvo Jūrmalā. Strādājis sanatorijā “Rīgas Jūrmala”, no 1999. gada – Jūrmalas autotransporta uzņēmumā par autobusa vadītāju. Pirmais Voldemāra Krutina vaļasprieks bija kalnu tūrisms. Ceļojumos pa Altaju, Kaukāzu, Alpiem, Pirenejiem un citur gūtā pieredze rosināja pievērsties glezniecībai. Voldemārs Krutins savus iespaidus vēlējās dokumentēt gleznojot. 1998.gadā viņš iestājas tautas tēlotājas mākslas studijā “Ģilde”. No 1998. gada Voldemārs Krutins piedalījies visās TTMS “Ģilde” un tautas tēlotājas mākslas studiju valsts mēroga izstādēs. Sarīkojis vairākas personālizstādes. Piedalījies Jūrmalas mākslinieku biedrības izstādēs, kā arī starptautiskajās Jūrmalas “Marina” izstādēs. No 2013. gada Voldemārs Krutins ir Jūrmalas mākslinieku biedrības biedrs.

TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms vairāk kā 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Izstāde apskatāma bez maksas.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.