RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Doma laukumā iemirdzējusies pirmā Rīgas egle

Doma laukumā iemirdzējusies pirmā Rīgas egle

Doma laukumā Pirmajā Adventē, 2. decembrī, iedegta egle, kuras rotājumi ir no salmiem veidotas figūras – unikāls roku darinājums. Kopā ar egli “Tirgus”, kuras rotājumi uzteic cilvēka darba prasmes, oficiāli ir atklāts arī Ziemassvētku tirdziņš, kas darbosies 6.janvārim.

Līdztekus tradicionālajiem svētku gardumiem – saldumiem, piparkūkām un štovētiem kāpostiem – tirdziņā baudāma arī laikmetīgāka ēdienkarte – “street food”. Savukārt amatnieki piedāvā dažādus darinājumus un svētku dāvanas. Bērnu priekam darbojas karuselis, bet aplokā dzīvo aitiņas un truši.

Tirdziņā darbojas arī pasta nodaļa, kur iespējams apzīmogot vēstules ar īpašu zīmogu.

Tirdziņā plānota plaša pasākumu programma, piemēram, piektdienu vakaros uzstāsies radio "Pieci.lv" dīdžeji, sestdienās gaidāmas dažādas izklaides kopā ar folkloras kopām un "Rīgas danču klubu", bet svētdienu akustiskās mūzikas vakaros uzstāsies tādi mākslinieki kā "Rahu The Fool", "Sudden Lights", "Rihards Lībietis Trio" u.c.

Brīvdienās un svētku dienās tirdziņā varēs apciemot Ziemassvētku vecīti un satikt rūķus, kā arī doties izjādēs ar ponijiem. Visu tirdziņa laiku darbosies bērnu karuselis un aplokā dzīvos aitiņas un truši. Ikvienam būs iespēja iemēģināt roku piparkūku cepšanā un citās meistarklasēs.