RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Ar bagātīgu programmu Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā aizvadīti Ziemeļblāzmas 115. bērnu svētki

Ar bagātīgu programmu Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā aizvadīti Ziemeļblāzmas 115. bērnu svētki

Svētdien, 28. maijā kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā ģimenes ar bērniem kopīgi ieskandināja vasaras sākumu un svinēja 115. Ziemeļblāzmas bērnu svētkus “Visi mani Dziesmu svētki”.

Šogad pasākumā uzsvars tika likts uz gaidāmajiem Dziesmu un Deju svētkiem, tādēļ visas dienas garumā Bērnu svētku apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, meistarklasēs un aktivitātēs, kas saistītas ar Dziesmu svētku tēmu. Bija gan bērnu vokālo ansambļu priekšnesumi, gan iespēja piedalīties dančos kopā ar BJDK “Bitīte” un kolektīva māksliniecisko vadītāju Gundegu Prancāni. Lielu apmeklētāju atzinību izpelnījās arī latviešu spēka zīmju darbnīca, saktu un puķu meistarklase. “Ļoti priecājamies par iespēju nepiespiestā gaisotnē izmēģināt savus spēkus latviešu tautas deju soļu apguvē. Manuprāt, bērniem ir ļoti svarīgi laiku pa laikam izmēģināt dažādas aktivitātes, lai sajustu savu aicinājumu. Tāpat vēlos uzteikt to, ka bērnu svētkos ik gadu parādās aizvien interesantākas aktivitātes, kas ne tikai izklaidē, bet arī izglīto apmeklētājus un interesanti ir ne tikai mazajiem svinētājiem, bet arī vecākiem” teic pasākuma apmeklētāja.

Īpaši lielu atzinību guva arī svētku koncerts “Lai prieks rada prieku”, kas plkst. 13.00 norisinājās kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē. Koncertā piedalījās Kultūras pils “Ziemeļblāzma” pūtēju orķestris “Fanfara”,  Juglas mūzikas skolas pūtēju orķestris, Klaipēdas Juozo Karoso mūzikas skolas pūtēju orķestris no Lietuvas un Rīgenes mūzikas skolas pūtēju orķestris no Vācijas.

Šis bija notikumiem bagāts pasākums, kur savu nodarbi varēja atrast ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. Visas dienas garumā bija iespēja gan iepazīties ar pils vēsturi un to, kādēļ vispār svinam Bērnu svētkus, piedalīties dažnedažādās radošajās darbnīcās, baudīt skaisto latviešu tautas tērpu ņirboņu pils parkā, kā arī kārtīgi izvingroties Rīgas Brīvostas sagatavotajā šķēršļu trasē “Jūriņ’ prasa smalku tīklu”.

Ziemeļblāzmas 115. bērnu svētku rīkotāji saka lielu paldies katram pasākuma apmeklētājam, kas nenogurstoši baudīja visas divdesmit sagatavotās aktivītātes un svētku noslēgumā kārtīgi izdejojās Laura Valtera un zaķu Baniju koncertā, neskatoties uz to, ka Latvijas Hokeja izlases sezonas svarīgākā spēle jau mina uz papēžiem. No sirds apsveicam komandu ar gūtajiem panākumiem iegūto bronzas medaļu! Uz tikšanos jau pēc gada!

Ziemeļblāzmas Bērnu svētkus aicināja apmeklēt Ziemeļrīgas kultūras apvienība, Vecmīlgrāvja attīstības biedrība un svētku lieldraugs Rīgas brīvosta.

Informāciju sagatavoja: Kate Zaltāne, Ziemeļrīgas kultūras apvienības Sabiedrisko attiecību un digitālā mārketinga speciāliste. E-pasts: kate.zaltane@riga.lv