RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Baltā nakts 2020

Baltā nakts 2020

2020. gadā “Baltā nakts” rīdziniekus un pilsētas viesus priecēja jau 15. reizi.  Gatavošanās process šī gada “Baltajai naktij” bija izaicinājumu pilns, ņemot vērā īpašos pandēmijas apstākļus, bet arī šogad “Baltajā naktī” varēja baudīt 20 projektus, un saturiski laikmetīgās mākslas programma bija tikpat kvalitatīva un bagātīga kā citos gados.

Šogad apmeklētājus pārsteidza jau iepriekšējos gados iepazītā britu mākslinieka Lūka Džerama (Luke Jerram) gaismas instalācijas, šajā septembrī atklājot apskatei kādas vēl neredzētas planētas apveidus, kurpretim nacionāla mēroga kultūru pārstāvēs gan tradīcijā nostiprinājušies projekti (“Skaņu mežs”, “Urban Poetry”, “Videogrāfija” u.c.), gan jauni un pagaidām nepiedzīvoti pasākumi.

Arī šogad lielākā daļa apskates objektu koncentrējās pilsētas centrālajā daļā un Tallinas ielas apkaimē, tomēr kopumā objekti bija pieejami arī vairāku citu Rīgas daļu iedzīvotājiem, tostarp Imantā, Sarkandaugavā, Āgenskalnā, Vecrīgā, Ķīpsalā, VEF apkārtnē un citviet. 

Tāpat šogad atšķirīgu, bet īpaši enerģisku veidolu ieguva foruma informācijas centri, kuri 5. septembrī no statiskiem pārvērtās par mobiliem - mazi PanCars auto pārvietojās pa Rīgu un vēstīja rīdziniekiem par kultūras baudīšanas iespējām.