RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Mežaparka Lielajā estrādē tika atzīmēta Bišu diena

Mežaparka Lielajā estrādē tika atzīmēta Bišu diena

27. maijā Mežaparka Lielajā estrādē norisinājās apjomīgs Starptautiskajai Bišu dienai veltīts pasākums, kurā Mežaparka Lielā estrāde, Kokaru zāle un Paviljons pārtapa īstā bišu karaļvalstī!

"Bites ir viena no pašreiz ekoloģijas problēmu dēļ apdraudētākajam sugām pasaulē. Tieši tādēļ, vasaras ieskaņā vēlamies rīkot pasākumu ģimenēm un bērniem, kas iepazīstinātu, izskaidrotu, ļautu izgaršot, sasmaržot, saklausīt un dvēseliski izjust saistību ar dabu pašā Mežaparka sirdī”, teic projekta mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe.

Pasākumā visas dienas garumā notika biškopju meistardarbnīcas, lekcijas, iepazīšanās ar dažādiem pētījumiem par bišu dzīvi un tās saistību ar cilvēku dzīvi un labsajūtu. Varēja degustēt, iegādāties medu un bišu vaska produktus, izbaudīt procedūras ar medus produktiem, bērni piedalījās dažādās attīstošās rotaļās un sportiskās aktivitātēs un veltīt dienu atpūtai svaigā gaisā. Unikāls bija austrāliešu komponistes Raes Hovelas oriģinālmūzikas koncerts pašas autores vadībā kopā ar animatoru Krisu Džordanu (ASV) un latviešu profesionālo mūziķu stīgu kvintetu SPONTE.

Foto Rīgas dome