RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Neatkarības atjaunošanas svētki Rīgā

Neatkarības atjaunošanas svētki Rīgā

2021. gada 4. maijā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienu, Brīvības pieminekli rotāja kompozīcija “Ziedu Latvija”, arī vides objekts - burti “LATVIJA”, Uzvaras parkā bija izveidots pastaigu ceļš "Triumfa arkāde", bet Kultūras pils "Ziemeļblāzma" laukumā bija iekārtota izstāde “Demokrātijas atdzimšana”. 

Svētku noskaņu pilsētvidē raisīja Orķestra “Rīga” ceļojošais koncerts, kur mūziķi retro tramvajā apceļoja Rīgas apkaimes no Imantas līdz Juglai un no Ķengaraga līdz Sarkandaugavai. Svētkos mūzika skanēja arī no Radio mājas un Rātsnama balkoniem.

4. maijā pilsētvidi rotā arī mākslinieces Ilses Krūkles svētku plakāts, mākslinieces Kristīnes Plaudes vides mākslas objekts “Liesma”, kas apskatāms Elizabetes un Brīvības bulvāra krustojumā, un protams, valsts simbols - Latvijas Republikas karogs. Pilsētā kopskaitā izvietoti 1053 karogi un vairāki vides objekti - karogkonstrukcijas.

Foto galerijā apkopoti arī attēli no koncertiem, ko kultūras centri atskaņoja tiešraidēs.

Valsts svētku programmu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Daudzi pasākumi tiešsaistes formātā būs skatāmi arī pēc svētkiem.

Foto: F64 Photo Agency; Mārīte Meļņika un Landa Lagzdiņa