RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Projekts "Divi9" pārsteidz Rīgas iedzīvotājus ar "pop-up" perfromancēm pilsētvidē

Projekts "Divi9" pārsteidz Rīgas iedzīvotājus ar "pop-up" perfromancēm pilsētvidē

Ja pamani neparastas būtnes pilsētas skvēros, parkos, ielās, vai eņģeli, kurš balansē uz virves -   apstājies uz brīdi!  Tā ir iespēja sajust un ieraudzīt savus un citu dvēseles ziedus un mijkrēšļus, kuri ikdienā paliek apslēpti.

Rīgas Vasara kultūras programmai, sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Projekta DIVI 9 komanda radījusi īpašu “pop-up” performanču sēriju pilsētvidē. Performances tiks iemūžinātas video formātā, tādejādi tās būs pieejamas ne tikai nejaušiem garāmgājējiem, bet plašai auditorijai.

Performances apspēlē cilvēku savstarpējās komunikācijas tēmu. Caur teatrālām etīdēm un deju mākslinieki uzsver cik ļoti šobrīd nepieciešamas kopt cilvēku savstarpējo komunikāciju kā vērtību. Ja pavērojam cilvēkus mums apkārt un nedaudz vairāk iedziļināmies, tad mums katram tuvumā noteikti ir kāds, kuram varam palīdzēt.

Projekts "Divi9" uzsāk sarunu par būtisko - mākslas valodā izgaismot un pievērst uzmanību garīgās veselības un atkarības problemātikai Latvijā, tādejādi kliedējot stigmu un veicinot emocionālo inteliģenci sabiedrībā. Māksla ir spēcīgs instruments, kas izpratni šai problemātikai var veidot emocionālos līmeņos, cenšoties aizsniegt tās cēloņus. Tieši emocionālie līmeņi ir tie, kurus ir būtiski sakustināt, lai pēc pandēmijas radītajām sekām mēs ātrāk tiktu uz priekšu – atcerētos dvēseles vērtības, kļūtu apzinātāki pret sevi un līdzcilvēkiem, pievērstos tam, kas ir patiesi svarīgs. Emocionālā inteliģence ir būtiska atslēga šim procesam un mums, māksliniekiem, tai ir piekļuve.

Septembrī gaidāma Projekta "Divi9" nedēļa, kas norisināsies no 2021. gada  15. septembra līdz 21. septembrim Sporta 2 kvartālā. Tā būs tematisku notikumu apvīta – katru dienu no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 ikvienam interesentam gidu pavadībā būs iespēja apmeklēt audiovizuālu mediju izstādi “MĀKSLA GARĀKAI DZĪVEI, savukārt vakaros speciāli izveidotajā teātra zālē notiks multimediālā izrāde “Šī mīlestība nepārdodas”.

Ir pēdējais laiks pievērsties būtiskajam!

Uzzini vairāk  www.projektsdivi9.lv

#Vasarīga #DIVI9 #ŠīMīlestībaNepārdodas

Programma - liveriga.lv