RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgā godināti Zelta kāzu jubilāri

Rīgā godināti Zelta kāzu jubilāri

18. augustā Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” sirsnīgā atmosfērā tika sveikti vairāk nekā 80 laulātie pāri, kas savas laulības reģistrējuši 1972. gadā, tostarp seši pāri, kas laulībā stājušies 1962. gadā.

Svinīgajā pasākumā piedalījās un uzrunas teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola; video uzrunā jubilārus sveica Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Godpilnus vārdus jubilāriem veltīja arī Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Ina Lutkevica.

Turpinot tradīciju, jubilāriem tika pasniegts Rīgas domes priekšsēdētāja parakstīts Goda raksts, jubilejas sudraba monēta un ziedi. Vakara noslēgumā tika uzsaukts svinīgs tosts, un Zelta un Dimanta kāzu gadadienas jubilāri tika iemūžināti kopbildē.

Pasākuma dalībniekus ar uzstāšanos pie  Kultūras pils “Ziemeļblāzma” sagaidīja instrumentālais kvintets “Acumirklis”. Apsveikuma ceremoniju vadīja Mārtiņš Kanters, nodrošinot ne tikai pacilājošu un jautru atmosfēru kā pasākuma vadītājs, bet arī kopā ar mūziķu apvienību uzstājoties ceremonijas muzikālajās pauzēs (Mārtiņš Kanters – vokāls, ģitāra, Kristaps Krievkalns – klavieres, Edijs Šimiņš – sitaminstrumenti, Rolands Stepanovs – bass).

Svinīgo sveikšanu organizēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācija “Ave Sol” sadarbībā ar Rīgas domi un Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļu.

Tradīcija apsveikt laulātos pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus, radusies 2003. gadā.

Foto: Rīgas dome