RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis 2021”

Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis 2021”

Agnese Staģe jau sešpadsmit gadus ir Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas sirds un dvēsele. Pērn, iesaistot visus kolēģus un ne tikai savas skolas audzēkņus, viņa valsts svētku nedēļā skolas pagalmā ļāva īstenoties patriotiskai gaismas instalācijai un ēnu teātrim mūzikas pavadījumā.

Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas direktorei Agnesei Staģei Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par radošu ieguldījumu apkaimju iniciatīvu līdzdalības un piederības veicināšanā, veiksmīgi realizējot projektu “Gaismas instalācijas un ēnu teātris mūzikas pavadījumā Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas pagalmā” 2021. gadā.


 

Aija Namavīra ir spēcīga, iedvesmojoša un aktīva personība, kura darbu veic profesionāli ar iniciatīvu un atdevi, rūpējoties par  bibliotēkas apmeklētājiem. Abas bibliotēkas ir nozīmīgas apkaimes kultūras, izglītības un brīvā laika pavadīšanas vietas. Aija kopā ar kolēģiem un sadarbības partneriem, tajā skaitā Čiekurkalna attīstības biedrību sniegusi nozīmīgu ieguldījumu apkaimju kultūras dzīves attīstībā un bagātināšanā.

Rīgas Centrālās bibliotēkas Čiekurkalna filiālbibliotēkas un Jaunciema filiālbibliotēkas vadītājai Aijai Namavīrai Gada balva kultūrā “Baltajs zvirbulis” piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu apkaimju kultūras dzīves attīstībā un bagātināšanā sadarbībā ar Čiekurkalna attīstības biedrību.


 

Dagmāra Bārbale ir Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansambļa “Vektors” mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe, multimediālās izrādes “Latvju Zīmēs Rotāties” idejas sēkliņas izlolotāja. Viņā savienojas nesavienojamais – ass, matemātiski domājošs prāts un netverams, neierobežots radošums. Dagmāru raksturo spēja realizēt vērienīgus projektus un nemitīgi radīt no jauna, ejot tālāk par ierasto, zināmo un drošo.

Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansambļa “Vektors” mākslinieciskajai vadītājai Dagmārai Bārbalei Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par augstvērtīgu jaunrades procesu un veiksmīgu multimediālās deju izrādes “Latvju Zīmēs Rotāties’’ īstenošanu 2021. gadā.


 

Diriģents, pedagogs, producents un Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava 1991. gadā bija viens no barikāžu dalībniekiem. Pērn, 30 gadus pēc šiem notikumiem viņam tika uzticēts veidot barikāžu aizstāvju atcerei veltītu koncertstāstu “Mana uguns, kuries” Rīgas Doma baznīcā.

Latvijas Radio kora mākslinieciskajam vadītājam Sigvardam Kļavam Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par radošu un emocionālu Latvijas brīvības ceļa atspoguļojumu multimediālajā koncertstāstā “Mana uguns, kuries” Rīgas Domā 2021. gada 20. janvārī.


 

Roberts Rubīns ir mākslas un dokumentālo filmu, video klipu, kultūras pasākumu, televīzijas raidījumu režisors un to koncepciju līdzautors. Pavisam īsi par šo radošo, ideju pārņemto prātu būtu sacīt – multimediju mākslinieks. Roberta vārds parasti saistīts ar grandioziem, atmiņā vēl ilgi paliekošiem un skatītājus aizkustinošiem darbiem. Domubiedru lokā noteikti rindojams diriģents Sigvards Kļava, ar kuru kopā izauklēts lērums projektu. Viens no tiem koncertstāsts “Mana uguns, kuries” pērn janvārī, atzīmējot 1991. gada barikāžu atceres trīsdesmito gadadienu. 

Režisoram un scenogrāfam Robertam Rubīnam Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par nozīmīgu radošu ieguldījumu un sadarbību, veidojot multimediālo koncertstāstu “Mana uguns, kuries” un pilsētvides noformējuma objektu pasākumā “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14. jūnija deportācijām”.


 

Vilnis Šmīdbergs ir komponists un aranžētājs, orķestra “Rīga” ilggadējs sadarbības partneris. Viņa pienesums šī kolektīva radošajā darbībā un atpazīstamības veicināšanā ir neatsverams gan visas līdzšinējās sadarbības kontekstā, gan pērn notikušā koncerta “Katedrāle un roks” īstenošanā.

Komponistam Vilnim Šmīdbergam Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu Orķestra “Rīga’’ radošajā darbībā, jaundarbu un aranžējumu izveidē simfoniskā pūtēju orķestra sastāvam un veiksmīgu sadarbību koncerta “Katedrāle un roks’’ īstenošanā Lielajā ģildē 2021. gada 10. novembrī.


 

Ina Radzēviča gandrīz visu savu dzīvi ir veltījusi pedagoģijas darbam. Vienmēr pozitīva, ar lielisku humora izjūtu saskarsmē ar kolektīvu un audzēkņiem. Darbā profesionāla, radoša, ar milzīgu atbildības sajūtu un vēlmi dalīties pieredzē. Paraugs jaunās paaudzes skolotājiem. Izaudzinājusi gan mūzikas mīļotājus, gan devusi pirmās pakāpes muzikālo izglītību daudziem profesionāliem mūziķiem vairākās paaudzēs. Audzēkņi pie skolotājas jau ved savus bērnus. Skolotāja, kura iedvesmo.

Rīgas 3. mūzikas skolas pedagoģei Inai Radzēvičai Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu mūzikas pedagoģijas jomā.

Edīte Putniņa ir mūzikas pedagoģe un sociāli aktīva personība ar lielo burtu. Bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” dvēsele kopš 1994. gada. Ar mīlestību un sirdsgudrību radoši attīsta bērnu un jauniešu muzikālās iemaņas, balstoties uz kora dziedāšanas tradīciju un ievērpjot humānpedagoģijas principus, tādejādi veidojot inteliģentu nākotnes sabiedrību Latvijā. Edītes Putniņas radošajā pūrā atrodami neskaitāmi ieraksti, koncerti, uzvedumi, kā arī apjomīgais izdevums “Bērnība Knīpās un Knauķos”.

Mūzikas pedagoģei, ilggadējai Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” vadītājai Edītei Putniņai Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis” piešķirta par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu un izcilu veikumu vokālās pedagoģijas jomā darbā ar bērniem un jauniešiem.