RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" 2021

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" 2021

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" 2021 norisinājās no 23. līdz 25. augustam Āgenskalnā, Zeļļu ielas 25 dārzā.

Festivālu atklāja divi “Baltic Circus on the road” programmas dalībnieki, kas novērtēti ar perspektīvākajām izrādēm Baltijas laikmetīgā cirka mākslā vietējā un Eiropas mērogā un piedalījušies radošā darba rezidencēs, tajās pilnveidojot savas izrādes: igauņu-somu gaisa akrobātu trio Big Wolf company ar izrādi “Trīs māsas” un igauņu-somu akrobātu pāris Sabok Circus ar izrādi “Hippopotamus”. Pirmo dienu noslēdza latviešu objektu manipulācijas mākslinieks Dmitrijs Pudovs ar vizuālās žonglēšanas priekšnesumu.

Festivāla vakara programmā bija vēlreiz skatāmas Big Wolf Company un Dmitrija Pudova izrādes, kā arī uzstājās lietuviešu akrobāts Džiugas Kunsmanas ar izrādi “MOOD” un latviešu Sīra rata mākslinieks Aleksejs Smolovs ar viņa vadībā veidotu site-specific izrādi. Vietai pielāgotā izrāde ir festivāla “Re Rīga!” norises vietas (Zeļļu ielas 25 apkārtesošā parka, ēku un Āgenskalna) un vēstures iedvesmots priekšnesums ar nosaukumu “Pavediens”. Tajā piedalījās igauņu akrobātes Lizete Volka (Lizeth Wolk) un Anna Kreizī (Anna Crazy), kā arī lietuviešu gaisa akrobāts Konstantīns Kosovecs (Konstantin Kosovec). Priekšnesums, kurā bija iekļauti mākslinieku pārstāvēto cirka žanru - gaisa akrobātikas, laikmetīgās dejas un lokanības - elementi, noslēdza festivālu.
#RīgasVasara
Programma - liveriga.lv

Foto Inese Kalniņa