RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

#paliecmājās - fotomirkļi no KTMC "Ritums" lietišķo mākslas studiju darbnīcām

#paliecmājās - fotomirkļi no KTMC "Ritums" lietišķo mākslas studiju darbnīcām

Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" (Jauniela 29a) darbības mērķis ir nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana, tradicionālās kultūras un tautas lietišķās mākslas nepārtrauktības nodrošināšana.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" ir  dibināts ar Rīgas domes 1995.gada 19.decembra lēmumu, apvienojot Izglītības, augstskolu un zinātnisko iestāžu darbiniekus, tautā gan vairāk pazīstamu kā Skolotāju nama, un Poligrāfiķu kultūras nama 18 amatiermākslas kolektīvus, kas sakarā ar šo abu arodbiedrību kultūras iestāžu likvidāciju, bija palikuši bez savām mājvietām.
No 15 tautas lietišķās mākslas studijām, kas darbojas "Rituma" paspārnē,  studijas "Cilnis", "Plastika", Zemga", "Vasa" un "Rīdze" strādā filiālē Ieriķu ielā 43a.

Laikā, kad valstī pasludināta ārkartējā situācija, ir atceltas arī izstādes, tāpēc šoreiz ar SIA "F64 Photo Agency" fotogrāfa līdzdalību tīmekļa vietnes skatītāji var iepazīties ar Ieriķu ielas darbnīcām, kur top lieliskie tautas lietišķās mākslas izstrādājumi. 

#paliecmājās, bet uzzini daudz jauna!