RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgā pasniegtas gada balvas kultūrā “Baltais zvirbulis”

Rīgā pasniegtas gada balvas kultūrā “Baltais zvirbulis”

Otrdien, 10. maijā, plkst. 16.00 svinīgā klātienes ceremonijā “Mazajā ģildē” pasniegtas Rīgas pašvaldības gada balvas “Baltais zvirbulis”, lai izteiktu atzinību par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu galvaspilsētā.

Nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” godināja Rīgas 3. mūzikas skolas pedagoģi Inu Radzēviču un mūzikas pedagoģi, ilggadēju Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” vadītāju Edīti Putniņu.

“Balto zvirbuli” nominācijā “Kultūras un kultūrizglītības iestādes darbinieks” pasniedza Rīgas Centrālās bibliotēkas Čiekurkalna filiālbibliotēkas un Jaunciema filiālbibliotēkas vadītājai Aijai Namavīrai, kā arī Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas direktorei Agnesei Staģei. 

Balvu nominācijā “Amatiermākslas kolektīva vadītāja” par augstvērtīgu jaunrades procesu un veiksmīgu multimediālās deju izrādes “Latvju zīmēs rotāties” īstenošanu 2021. gadā ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansambļa “Vektors” mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale.

Savukārt nominācijā “Sadarbības projekts un sadarbība kultūras procesa atspoguļošanā” balvu pasniedza komponistam Vilnim Šmīdbergam par nozīmīgu ieguldījumu orķestra “Rīga” radošajā darbībā, Latvijas Radio kora mākslinieciskajam vadītājam Sigvardam Kļavam par radošu un emocionālu Latvijas brīvības ceļa atspoguļojumu multimediālajā koncertstāstā “Mana uguns, kuries” Rīgas Domā 2021. gada 20. janvārī un režisoram un scenogrāfam Robertam Rubīnam – par nozīmīgu radošu ieguldījumu un sadarbību, veidojot multimediālo koncertstāstu “Mana uguns, kuries” un pilsētvides noformējuma objektu pasākumā  “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14. jūnija deportācijām”.

Attēli: F64 Photo Agency