RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgā pirmo reizi svētku rotā iemirdzas arī parki pilsētas apkaimēs

Rīgā pirmo reizi svētku rotā iemirdzas arī parki pilsētas apkaimēs

Pirmo reizi, sagaidot Ziemassvētkus, līdztekus ierastajam noformējumam galvaspilsētas centrā, svētku rotā iemirdzēsies arī seši Rīgas parki un iecienītas pastaigu vietas Anniņmuižas parkā, Dzegužkalnā, Ēbelmuižas parkā, Sarkandaugavas kalna parkā, alejā Biķernieku mežā un Pļavnieku Bērzu birzī.

Lai dažādotu un bagātinātu ikgadējo svētku pilsētvides noformējumu un vienlaicīgi atbalstītu radošo industriju uzņēmējus, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludināja līdz šim nebijušu Ziemassvētku un Jaungada pilsētvides noformējuma projektu līdzfinansēšanas konkursu, kura rezultātā atbalstīti seši projekti.

  • Gaismas pastaigu taka “Brīnumu meklējot” Anniņmuižas parka izgaismota katru dienu no plkst. 16.00 līdz plkst. 22.00
  • Vides mākslas objekts “Sals” Pļavnieku Bērzu birzī, izgaismots katru dienu diennakts tumšajā laikā  no plkst. 17.00 līdz plkst. 23.00
  • “Kā sniegi kalnu galotnēs” Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela Ziemassvētku koncertieraksta fragmenti Dzegužkalna parkā apskatāmi katru dienu no plkst. 17.00  līdz plkst. 23.00
  • “Planēta – Ēbeļmuižas parks” Ēbeļmuižas parkā, izgaismota katru dienu no plkst. 16.30 līdz plkst. 22.00
  • “Zvaigžņu dārzā” Sarkandaugavas kalna parkā apskatāms katru dienu diennakts tumšajā laikā no plkst. 16.30 līdz 23.00
  • “Atspoguļdārzs” Biķernieku mežā, spoguļbumbu efekts darbosies katru dienu laikā no plkst. 16.00 līdz 22.00, savukārt LED prožektori izgaismos kokus un teritoriju bez pārtraukuma visu diennakti.

Pilsētas pašvaldības svētku noformējuma izvietojums ir apkopots kartē

Arī iedzīvotājiem ir iespēja papildināt karti, sūtot e-pastā: iksd@riga.lv adresi un nosaukumu izgaismotiem objektiem, mājām, pagalmiem, iestāžu svētku rotai un veikalu skatlogiem. Iesūtītais pilsētvides svētku noformējums kartē tiks iekļauts ar ierakstu “Iedzīvotāju Ziemassvētku noformējuma favorīti”.

Paralēli pilsētā apskatāmas 20 pašvaldības nodrošinātas un rotātas svētku egles, elektrisko dekoru noformējums, vides objekti un instalācijas, kas izvietotas Esplanādē, Neatkarības laukumā, pie Rīgas Kongresu nama, Vērmanes dārzā, Uzvaras parkā, Viestura dārzā, Buļļu ielas aplī,  Maskavas dārzā, Vecrīgā, Brīvības ielā un, iebraucot Rīgā – Lielirbes ielā, Brīvības gatvē, Ulmaņa gatvē un citviet pilsētā. 

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamnets rosina iedzīvotājus dalīties sociālajos tīklos ar svētku noformējuma fotogrāfijām, lietojot mirkļabirku “RotāRīgu” – #rotārīgu.  

Foto: F64