RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgas apkaimēs apskatāms pilsētvides noformējums

Rīgas apkaimēs apskatāms pilsētvides noformējums

Kopš valsts svētku nedēļas piecās Rīgas apkaimēs ir iemirdzējies gaismas noformējums, kas būs apskatāms līdz pat 9. janvārim, lai priecētu rīdziniekus un pilsētas viesus tumšajās vakara stundās, dodoties ikdienas gaitās vai nesteidzīgās pastaigās.

No 15. novembra katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 20.00 apmeklētājiem ir pieejama izgaismota Mežaparka Lielā estrāde, kas pavisam nesen piedzīvoja savu atklāšanu jaunā veidolā.

Tā kā šogad ierastajā pasākuma formātā četru dienu garumā nenotiek gaismas festivāls “Staro Rīga”, tajā paredzētie gaismas objekti papildina pilsētvides noformējumu un no 18. novembra ir  apskatāmi pilsētas parkos Rīgas apkaimēs. Četri no tiem ir izgaismoti un apskatāmi katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 22.00 līdz pat 9. janvārim.

Viesturdārzā ir izgaismots brīvi stāvošs vides objekts “Melnā zvaigzne” (attēlā augšā), savukārt Ziemeļblāzmas parkā apmeklētājus sagaida pastaigu maršruts “Laika āderes telpa”. Līdztekus tam Bieriņu apkaimes Mārupītes parkā pastaigu laikā skatāmi gaismas akmeņi “Levitācija - meditācija”. Izgaismota ir arī lidlauka “Spilve” ēka, kas kopā ar vairākām gaismas instalāciju grupām, sākot jau no iebrauktuves alejas, veido vienotu gaismas tēlu ansambli.

Tā kā šis gaismas noformējums pilsētvidē būs skatāms līdz 9. janvārim, iedzīvotāji aicināti izvēlēties sev ērtāko apskates laiku, to tuvumā ievērot distancēšanos, lietot sejas aizsargmaskas un lielas pulcēšanās gadījumā izklīst. Cilvēku plūsmu pie objektiem kontrolēs apsardze, un epidemioloģisko risku gadījumā svētku apgaismojums tajos var tikt īslaicīgi vai ilglaicīgi izslēgts.

Galvaspilsētas izgaismošana un noformēšana ar “Staro Rīga” gaismas instalācijām turpināsies līdz pat 9. janvārim, pārējiem objektiem pakāpeniski un uz laiku iemirdzoties dažādu apkaimju parkos, sagādājot iedzīvotājiem pārsteigumu pastaigu laikā. Šo ceturtdien, 25. novembrī, jauna gaismas instalācija “Kāpēc nav jābaidās no tumsas” uz četrām dienām iemirdzēsies Kronvalda parka Simtgades alejā pie Latvijas Nacionālā teātra, savukārt turpmākajās nedēļās gaismas objektu projekti gaidāmi arī Lucavsalā, Imantā, Dzegužkalnā, Āgenskalnā, Torņakalnā un citviet.

Jau ziņots, ka līdz novembra beigām pilsētvidē apskatāmas gaismas instalācijas ar latviešu tautasdziesmu spēka vārdiem 10 dažādās lokācijās - Imantā, Dzirciemā, Āgenskalnā, Torņakalnā, Avotos, Maskavas forštatē, Vecmīlgrāvī un trijās vietās centrā.

Foto: SIA F64 Photo Agency