RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgas svētku trešajā dienā norisinājās vērienīgs bundzinieku samits

Rīgas svētku trešajā dienā norisinājās vērienīgs bundzinieku samits

19. augustā 11. novembra krastmalā Rīgas svētku ietvaros notika jau ceturtais Baltijas bundzinieku samits, kas ir lielākais šāda veida pasākums Ziemeļeiropā un pulcē vairākus simtus bundzinieku no dažādām valstīm.

Publiskajā samitā piedalījās vairāk kā 300 bundzinieku vecumā no trijiem līdz 75 gadiem. Kopā ar Latvijas amatabrāļiem pasākumā pie bungām sēdās arī viesi no ārvalstīm. Īpašo viesu statusā bija Mike Terrana no ASV, Gergo Borlai no Ungārijas un Igor Falecki no Polijas. Pasākumā piedalījās arī ielu teātris “V.O.S.A. Theatre” no Čehijas, bundzinieku grupa “Tago” no Korejas Republikas, pašmāju poproka grupa “The Sound Poets”, dziedātāji Alex (“Opus Pro”), Aija Andrejeva, Edvīns Zariņš (“Dakota”), Miks Dukurs, Atis Ieviņš (“Colt”), Reinis Straume (“Double Faced Eels”) un Paula Dukure, reperis Edavārdi, kā arī Nila Īles jaunā grupa “Kanisaifa”, Andžeja Grauda bungu skolas grupas, deju grupa “Dzirnas” un DJ Vento. Visas dienas laikā pasākumu apmeklēja apmēram 30 000 cilvēku.

“Šā gada Baltijas bundzinieku samits pierādīja, ka šis projekts ir dzīvotspējīgs un jau šobrīd esam sākuši gatavoties nākamajam gadam,” saka pasākuma galvenains “vaininieks”, bundzinieks Andžejs Grauds. “Redzot, ar kādu aizrautību bērni un jaunieši ik gadu darbojas samitā, saprotam, ka tas pilda savu uzdevumu veiksmīgi. Šoreiz samits burtiski “uzspridzināja” Rīgu un beidzot tiešām var teikt, ka Rīga dimd.”

Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteja sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” šoreiz bundzinieku samitā bija uzaicinājuši piedalīties arī piecus jauniešus ar redzes invaliditāti no Rīgas vājredzīgo un neredzīgo biedrības “Redzi mani”, kā arī no Lietuvas organizācijas “NNT projektai”. Alise Mālere, Lauris Kuzņecovs un Elīza Kupruka no Latvijas un Svetlana Šulca un Židrūne Dragunaitīte no Lietuvas, muzicējot uz kahoniem, kopā ar pārējiem bundziniekiem vienojās kopīgā ritmā dziesmā “Brīvību Baltijai”, ko izpildīja Alex un Aija Andrejeva, tādējādi emocionāli visiem kopā atzīmējot Baltijas valstu simtgadi.

Ceturto Baltijas bundzinieku samitu piedāvāja Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”. Organizēja – Andžeja Grauda bungu skolas atbalsta biedrība un Rīgas pašvaldību kultūras iestāžu apvienība.