RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Vides mākslas objektā “Goda vārti” jūnijā stāsts par pirti

Vides mākslas objektā “Goda vārti” jūnijā stāsts par pirti

Sagaidot Līgo vakaru un Jāņu dienu, svētku sajūtu Rīgā radīs vides mākslas objekta “Goda vārti” stāsts “Mans zelts ir manas tradīcijas”, kas veltīts vienai no spēcīgākajām tautas tradīcijām – pirtniecībai. Pirts tautas dzīvesziņā ir kā svētnīca, kas atbaida visu ļauno un vairo labo.

“Goda vārti” ir virtuāls simbols Latvijas vērtībām. Filozofiskā līmenī vārti ir zīme dažādiem pārbaudījumu lokiem, kuriem izejam cauri dzīves laikā, vārti ir pārmaiņu punkts, kurā mēs simboliski apliecinām jaunu sasniegto brieduma pakāpi. “Goda vārti” ir kā apliecinājums arī nākamos 100 gadus saudzēt mantojumu, kas mums, Latvijas iedzīvotājiem, ļauj būt tādiem, kādi esam.

Vides mākslas objekts „Goda vārti” ir konceptuāli jauns pilsētvides noformējums - Rīgas veltījums Latvijai jubilejā. „Goda vārtu” virtuālajam vēstījumam un tā mainībai var sekot sociālā medija Instagram kontā www.instagram.com/godavartisimtgadei.

2020. gadā vides mākslas objekta “Goda vārti” programmu tēmu koncepciju un satura veido Kaspars Eglītis, bet mākslinieciski vizuālā satura video grafikas programmas nodrošinās SIA “Kalvestudija”.