RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Ziepniekkalna apkaimes svētki

Ziepniekkalna apkaimes svētki

5. augustā Daugavas kreiso krastu pieskandināja Ziepniekkalna apkaimes svētki, kas norisinājās Rīgas 95. vidusskolas pagalmos un teritorijā. Jauneklīga pasākuma programma priecēja apkaimes iedzīvotājus un viesus ar pop-up un hiphopa koncertiem, kapueiras un ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem, radošajām darbnīcām un mājražotāju tirdziņiem. 

Skolas iekšpagalmā notika Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde bērniem “Alvas zaldātiņš” un fonda “Initium” muzikālā izrāde jauniešiem “Starp/Brīdis”. Zaļajā zonā varēja vērot ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus un iepazīties ar kapueiru – afrikāņu-brazīliešu dejas mākslas formu, kas apvieno cīņas mākslu, deju un akrobātiku. Kapueiras ritmus nomainīja hiphopa deju paraugdemonstrējumi, meistarklases un deju “cīņas”.

Uz lielās skatuves uzstājās jauno mākslinieku apvienība IMPAKT, kam sekoja NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolas skolēnu ansambļa ”Le son” uzstāšanās un RTU studentu pūtēju orķestra koncertprogramma “Pārdaugava”. Hiphopa mūzikas stila cienītāji baudīja hiphopa mākslinieku REIKS un ELFS koncertprogrammu, uzstājās grupa “Laiku pa laikam” un ar enerģisku muzikālu koncertprogrammu svētkus noslēdza grupa “Oranžās brīvdienas”.

Foto: Photo Agency F64