RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Paužot atbalstu Ukrainai

Paužot atbalstu Ukrainai

No 23. līdz 25. februārim, paužot atbalstu Ukrainai, kas turpina ciest no Krievijas militārās agresijas, uz Rīgas Kongresu nama fasādes trīs dienas bija skatāms īpašs audiovizuāls stāsts, Ukrainas karoga krāsās tikaizgaismots Rātsnams un Brīvības piemineklis.

Uz Rīgas Kongresu nama fasādes varēja vērot Ukrainas atbalstam veltītu audiovizuālu projekciju “#WESTANDWITHUKRAINE”, kuru veido starptautiski pazīstamais čehu gaismas mākslinieks Alekss Doviss (Alex Dowis). Viena no galvenajām mākslinieka daiļrades iezīmēm ir grafiti veidošana ar luminiscējošām krāsām, tādējādi radot spilgtus un izteiksmīgus gaismas mākslas darbus. 

Tāpat 24. februārī Rīgas pieminekļu aģentūra no saulrieta līdz saullēktam Ukrainas karoga krāsās izgaismoja Brīvības pieminekli, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā katru vakaru dzeltenzilie toņi iemirdzas arī uz Rātsnama fasādes.

Tostarp šī gada Ukrainas atbalsta kampaņas grafiskie risinājumi, kas izvietoti pilsētvidē, tapuši sadarbībā ar Rīgā dzīvojošajiem ukraiņiem. Ukraiņu bēgļi Rīgā tika aicināti pabeigt dažādus teikumus latviešu valodā, tādējādi paužot savas kara laika identitātes šķautnes. Rezultātā pilsētvides plakātos visā pilsētā lasāmas frāzes, kurās ukraiņi pauduši ne tikai, ko vēlētos, bet arī, ko var un dara Rīgā.