RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Rīgas svētku kulminācijas pasākums "Rīga aug" II

Foto Rīgas dome

Rīgas svētku kulminācijas pasākums "Rīga aug" II

Vērienīgākā norise 17. augustā bija pasākums “Rīga aug” 11. novembra krastmalā, kur par godu Rīgas 823. dzimšanas dienai notika krāšņas svinības. Dzimšanas dienas ciemiņi varēja piedalīties aizraujošās aktivitātēs, baudītu mūziķu uzstāšanos un izklaides pasākumus visas dienas garumā.

Pasākuma teritorijā no Lielā Kristapa statujas līdz pat Akmens tiltam ikvienam bija iespēja iesaistīties daudzveidīgās aktivitātēs: garākās mīlestības vēstules rakstīšanā Rīgai, fotografēties un iemūžināt sevi interaktīvos foto rāmjos ar Rīgas ainavām, veidot oriģinālas apdrukas sietspiedes darbnīcā, iesaistīties ielu mākslas objekta veidošanā.

Dienas otrajā pusē svētku svinētājus priecēja humorrokgrupa “Pirmais kurss”, grupa “The Sound Poets”, grupa “Rīgas modes”, hip-hop mākslinieks Fiņķis kopā ar pavadošo sastāvu, indie grupa “Carnival Youth”, kā arī īpaši svētku vakaram veidota koncertprogramma “Rīgas sirds”. Tajā izskanēja senas un ne tik senas, zināmas un ne tik zināmas latviešu estrādes dziesmas par Rīgu jaunās aranžijās, kuras izpildīja dziedātāji Aija Vītoliņa, Paula Saija, Daumants Kalniņš, Ralfs Eilands un Arturs Skutelis.